2024 Ocak ayında emekli maaşlarına yapılan zam, milyonlarca emekli tarafından yetersiz bulunmuştu.

Hükümetiise sosyal yardımlar aracılığıyla yapacağı ek ödemelerle en düşük emekli maaşı alanlara toplamda aylık 17 bin TL ödeme yapmayı hedeflediği ileri sürüldü.

Emekli maaşları için kullanılacak formül belirlendi. Bu formülde, emekli zammı için ayrılan 498 milyar TL'lik sosyal yardım ödeneğinin kullanılması planlanıyor.

Ayrıca, en düşük emekli maaşı alanların belirli koşulları sağlaması durumunda, sosyal yardımlarla hane toplam gelirlerinin asgari ücret seviyesi olan 17 bin 2 TL'ye yükseltileceği iddia edildi.

Afyon'un sanayi devi icradan satıldı!.. Afyon'un sanayi devi icradan satıldı!..

Emekli aylıklarında iyileştirme çalışmalarıyla ilgili planlar, ekonomi yönetimine sunulmaya başlandı. Bu çerçevede, AK Parti yönetimi çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyor.

Ek geliri olmayan ve kira geliriyle geçinen emekliler, bu durumu belgeledikleri takdirde nakdi destek ödeneğinden yararlanabilecekler.

Düzenlemeyle birlikte emekli, dul ve yetim aylığı alan hanelerin toplam geliri 17 bin 2 TL seviyesine çıkarılacak. Türkiye'de 16,5 milyon emekli bulunurken, yaklaşık 3 milyon emekli 10 bin ila 17 bin TL arasında emekli aylığı alıyor.