Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İYİ Parti'ye ve Meral Akşener'e olan desteğinin süreceğini ifade etti.

Gözden kaçırmayın

AkParti Adayından Gövde Gösterisi!AkParti Adayından Gövde Gösterisi!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İYİ Parti'ye ve Meral Akşener'e olan desteğinin süreceğini ifade etti.


Havuz medyasının çarpıtma haberlerle İYİ Parti ile sorun yaşıyormuş gibi algı oluşturduğu Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Seçim süreci boyunca İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik tüm iftira ve karalama kampanyalarına rağmen kararlı bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Uysal, İYİ Parti'ye ve Akşener'e olan desteğinin süreceğini söyledi.

Demokratlar adına Akşener'e teşekkür eden Uysal'ın paylaşımları şöyle:

"Türkiye’nin iki kutuplu, sonucu belli bir oyuna mahkum edilmemesi için Sn. Meral Akşener hanımefendinin bütün iftira kampanyalarına rağmen millet adına gösterdiği kararlılığa destek olmak bir tercih değil bizim adımıza bir sorumluluktu.

Değerli milletvekilim; yürekten paylaştığınız düşünce ve hisler için çok teşekkür ederim. Bu vesile ile bu seçim sürecinde aynileştiğimiz tüm İYİ Parti ailesine de minnet duygumu ifade etmek isterim.

Demokrat Parti olarak olağanüstü şartlarda demokrasimize karşı yapılacak her tür operasyona karşı durarak bu çıkmaz sokaktan çıkışın Sn. Meral Akşener ile olacağını inanarak irade birliği içinde İYİ Parti ile deyim yerindeyse BİR olduk.

Bu vesileyle tekrar ifade etmek ve kayda geçirmek isterim ki önümüzdeki süreci de inandığım idealler doğrultusunda Sn. Meral Akşener hanımefendi ve İYİ Parti ile sıkı sıkıya bağlı gönül ve irade birlikteliğimizi sürdüreceğiz.

16 Nisan Referandumu sonrası değişen siyasi şartlar zaten ortak ideal ve değerlere sahip tüm siyasi aktörleri beraber olmaya ülke adına sevketti.

Türkiye’nin derinden nefes alabilmesi ve tarihin önümüze koyduğu vazifeyi yapabilmek adına prensip, ideal ve değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kalarak bir irade koymaya çalıştık.

Sonuçtan bağımsız olarak hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meral Akşener hanımefendiyi destekleyerek hem de genel seçimlerde İYİ Parti ile beraber olarak inandığımızı yapmanın gururu ve gönül rahatlığı içerisindeyiz.

Başta siyasi tarihin kaydetmediği yalan ve iftiralara muhatap olan Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Meral Akşener'e sarsılmaz kararlılığı ve çelikten iradesi dolayısıyla Demokratlar adına müteşekkirim.

Bu irade ve gönül birlikteliğimizin ilk adımı olarak TBMM Başkanlığı seçiminde İYİ Parti İstanbul Mv Sayın Hayrettin Nuhoğlu'nu destekleyeceğimi beyan etmek isterim.

Değerli milletvekilim Ahmet Çelik; yürekten paylaştığınız düşünce ve hisler için çok teşekkür ederim. Bu vesile ile bu seçim sürecinde aynileştiğimiz tüm İYİ Parti ailesine de minnet duygumu ifade etmek isterim."

 


Kaynak Yeniçağ: Gültekin Uysal: İYİ Parti'ye desteğim devam edecek