Bu zamana kadar aralarında bir çok tanınmış isimlerle birlikte 13 binin üzerinde ByPass Ameliyatı gerçekleştiren ve Uluslar arası Tıp Otoriteleri tarafından Dünyanın sayılı başarılı Kalp Cerrahları arasında gösterilen Prof Dr Bingür Sönmez, 25 Ağustos 2017 tarihinde Şuhut İlçesinde yapılacak olan 13.Zafer Yolu Yürüyüşü Etkinliklerine katılmak üzere Şuhut Belediyesinin konuğu olarak Afyonkarahisar'a gelecek.

 

Aynı zamanda Kars Sarıkamışlı olan Prof Dr Sönmez, "90. yılında 90 Bin Sarıkamış Şehidini Anıyoruz" projesiyle her yıl Sarıkamış 'ta donarak can vermiş olan Sarıkamış Şehitlerimiz için yapılan yürüyüş etkinliklerinin mimarı ve öncüsü olarak tanınıyor. Özellikle yakın tarih savaşları konusunda önemli bir bilgi birikimi ve arşive sahip olan Prof Dr Bingür Sönmez, tarih alanında da çeşitli Üniversite ve Kurumlarda Konferanslar veriyor.

 

Özellikle Kalp sağlığıyla ilgili yaptığı açıklamalar ile ulusal medyanın yakından takip ettiği Prof Dr Bingür Sönmez kalp sağlığıyla ilgili aktarmış olduğu pratik bilgiler ile Türk Kamuoyu tarafından yakından tanınıyor. Gazeteci Yazar Murat Akarçay'ın hazırladığı organizasyon kapsamında, Şuhut Belediyesi ve Belediye Başkanı Recep Bozkurt'un konuğu olarak Zafer Yolu Yürüyüşü Etkinliklerine katılacak olan Prof Dr Bingür Sönmez, İl Protokolü ziyaretlerinin ardından, 25 Ağustos akşamı Şuhut İlçesinde yapılacak olan ve Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı Şuhut Büyük Taarruz Karargahı törenleri ve Zafer Yolu Yürüyüşü Etkinliklerine katılacak.

 

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt yaptığı açıklamada bu yıl 13. yapılacak olan Zafer Yolu Yürüyüşü etkinliklerine Şuhut Belediye Başkanlığı olarak özel önem verdiklerini bu noktada, hobisel olarak ilgilendiği yakın tarih savaşları konusunda büyük bir bilgi ve birikime sahip olan ve aynı zamanda Ülkemizin yetiştirdiği en önemli kalp cerrahlarından birisi olan Prof Dr Bingür Sönmez'i Şuhut İlçesinde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.