Son zamanlarda gençlerde kalp krizi geçirme oranında artış gözlemlediklerini belirten Prof. Dr. Harun Arbatlı “Gençler biraz sakin, yaşlılar hareketli olsun” dedi.

"Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır!" "Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır!"

Kalp Sağlığı Haftası kapsamında Medicana Ataköy Hastanesi, ‘Kalbiniz için Bilinçlenin’ semineri düzenledi. Seminerde son zamanlarda kalp krizi geçirme oranlarındaki artışa dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Harun Arbatlı “Bu hem toplumun yaşının ilerlemiş olmasından hem de içinde bulunduğu ekonomik koşullar dahil olmak üzere stresin artmasından da kaynaklanıyor. Ancak kalp krizinden ölme oranları ise bir o kadar azalmış durumda. Çünkü sağlık hizmetlerinde de belirli bir artış var. İnsanlar kalp krizi geçirdiklerini fark edip hastaneye ulaştıklarında bir şekilde anjiyosu, gerekirse bir stent işlemi yapılıyor. Gerekirse ilaç tedavisiyle rahatlatıp sonrasında da gerekli tedavileri düzenlenebiliyor” dedi.

Prof. Dr. Arbatlı, “Gençlerde kalp krizi geçirme oranında artış gözlemliyor gibiyiz. Bazı yanlış adımlardan kaynaklı sorunlar var. Genç yaşta kalp krizi geçirebiliyorlar. Dolayısıyla bir noktada; sakinliği, sükûneti koruyabilmek lazım. Bir şeyler yapma, kendilerini ispat etme çabası içinde oluyorlar. Ama bu, onlara geri dönüşü çok pahalıya patlayabiliyor. Gençlere biraz sakin olmalarını, yaşlılara ise biraz daha hareketli olmalarını öneriyoruz. Yani ortada buluşmaları daha güzel bir şey” şeklinde konuştu.