Saadet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları Safa Şenel, 102.7 Frekanslı Radyo 03 Genel Yayın Yönetmeni Kemal Kantek’in sunduğu Seçime Özel Program yayınında 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Türkiye 26. Dönem milletvekili genel seçimlerinde,  Avrupa dan 1. Sıra adayı, şu ana kadar Türkiye’de, bir ilde milletvekili sıralamasında gurbetçiyi1. Sıra adayı gösteren tek parti Saadet Partisi ve Afyonkarahisar 1. Sıra adayı Safa Şenel Seçime Özel Program yayınında;

 

KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİNİ UYGULAYACAĞIZ

 

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi’yle birlikte meclisin, yürütme üzerindeki denetim gücü elinden alınmış, yürütmeyi denetlemesi gereken yargı da yürütmenin etkisine girmiştir. Kuvvetler ayrılığı Saadet Partimizin vazgeçilmez prensiplerden biridir.

 

Saadet iktidarında kamu yararını, halkın menfaatini, insanların temel hak ve hürriyetlerini güvence altına almak amacıyla birbirinden ayrı fakat birbirini denetleyen ve dengeleyen kuvvetler ayrımı sistemini tesis edeceğiz.

 

SULTANLARDA DAHİ OLMAYAN BİR YETKİ İLE BU ÜLKENİN YÖNETİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ.

 

Haksızlık yapan cumhurbaşkanı da olsa, karşısında hakkın söylenebileceği bir düzen inşa edeceğiz.

 

Benim derdim, bu cennet ülkemizde sizin de gördüğünüz olumsuzlukları, kötüye gidişi, içine düştüğümüz buhranı tekrar tekrar size anlatarak  felaket telalığı yapmak değil.

 

 

Cenabı Allah bizim ülkemize her türlü nimeti vermiş. Her türlü imkan ve kaynağı sunmuş. Üç tarafımız denizlerle çevrili. Asya, Avrupa ve Afrika’nın tam ortasındayız.Yer altı ve yer üstü kaynakları açısından bin bir çeşit zenginliğe sahibiz.En önemlisi de Avrupa’nın en genç, en dinamik nüfusuna sahibiz.

 

Bu kadar imkâna rağmen hâlâ borçla ayakta duruyor, hala işsizlikten bahsediyorsak bu insanımızın değil, 15 yıldır ülkeyi tek başına yönetenlerin başarısızlığıdır.

 

ŞENEL:BU ÜLKEDEKI MÜCADELE; HAK YIYENLERLE, HAKKI YENENLER ARASINDADIR

 

 

Bu Mücadele Hak İle Batılın , Hilal İle Haçın Mücadelesi şekilde açıklama yapanlar var.Bu açıklamayı doğru bulmuyoruz.Biz olaya şurdan bakıyoruz.İktidar Amerikayı dost ediniyor. Avrupaya sevdalı.İsraille ilişkilerini güzel götürüyor.İktidarın hatalı durumundan kurtulacağız.Bu seçimde bu 3 durum bitecek.Sahte Amerikan dostluğu , Bitmez bilmeyen Avrupa sevdası ve Sırtımızı hançerleyen israil ilişkilerinden.