Safa Şenel:Herkes bilsin ki bu ülkedeki mesele; Sağcı solcu meselesi değildir. Muhafazakâr ya da liberal meselesi değildir. Bu ülkedeki mücadele; Hak yiyenlerle, hakkı yenenler arasındadır

 

Seçim mahalindeyiz lakin kendini savaş mahalinde zannedenler var.Ülkeyi karıştırmak için ölçüsüz tecrübesiz konuşmalar yapmalarını doğru bulmuyoruz.Siyasetci dediğin herkesi kucaklamalı.Ama bu özellik maalesef onlarda yok.İşleri güçleri insanları ötekileştirmek.Ülke kutuplaşmış ve kamplara ayrılmıştır.

 

Kutuplaşmaya Fırsat Vermeyeceğiz

Bugün en önemli problemimiz kutuplaşmadır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki farklı düşüncedeki insanlar çocuklarının birbiriyle oyun oynamasını dahi istemiyor. Biz bunu ortadan kaldıracağız.Saadet iktidarında her türlü kutuplaşmayı ortadan kaldırmayı ve tüm vatandaşlarımızla kucaklaşmayı en önemli görevlerimizden birisi olarak görüyoruz.

 

 

Sanki 15 Yıldır Kendileri İktidar Değiller

15 yıldır kendileri iktidarda değillermiş gibi, ‘ülkede şu sorun var, bu sorun var’ diyorlar ama sorunlar konusunda ise muhalefeti suçluyorlar. Sanki sorunları çözmek için kararlar aldılar, adımlar attılar, proje gerçekleştirdiler de muhalefet buna engel oldu. Allah akıl fikir versin. Başka diyecek bir şey bulamıyoruz.

 

 

Mutlaka Adaleti Tesis Edeceğiz

Herkes bilmeli ki “Devlet küfürle ayakta durur ama zulümle ayakta durmaz.” Devletin bekası da milletin refahı da ancak adalet ile mümkündür.

İdare ve iradede temel ölçütümüz hukukun üstünlüğü olacaktır. Tüm iş ve icraatlarımız hukuki norm ve ilkeler çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Hukuk, istisna gözetilmeksizin devletin bütün organları üzerinde egemen kılınacaktır.

Saadet iktidarında hiçbir şart ve konjonktür adaletin ve evrensel hukuk ilkelerinin çiğnenmesini meşrulaştırmayacaktır.

 

 

Kuvvetler Ayrılığı İlkesini Uygulayacağız

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi’yle birlikte meclisin, yürütme üzerindeki denetim gücü elinden alınmış, yürütmeyi denetlemesi gereken yargı da yürütmenin etkisine girmiştir. Kuvvetler ayrılığı Saadet Partimizin vazgeçilmez prensiplerden biridir.

Saadet iktidarında kamu yararını, halkın menfaatini, insanların temel hak ve hürriyetlerini güvence altına almak amacıyla birbirinden ayrı fakat birbirini denetleyen ve dengeleyen kuvvetler ayrımı sistemini tesis edeceğiz.

Sultanlarda dahi olmayan bir yetki ile bu ülkenin yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz.

Haksızlık yapan cumhurbaşkanı da olsa, karşısında hakkın söylenebileceği bir düzen inşa edeceğiz.