İlklere imza atan Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde yine Türkiye’de bir ilk olarak oluşturulan “ Sağlık Çalışanları Müzik Topluluğu” ilk konserini verdi.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Lütfi AKGÜN’ün teşviki ve öncülüğünde kurularak çalışmalara başlayan Topluluğun, Tıp Bayramı vesilesi ile hazırladığı konser Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Sağlık personeli, koristlerin yakınları ve müziksever halkımız tarafından büyük beğeni alan konserde solo eserler de seslendirildi.

14 Mart Tıp Bayramı sebebi ile Bakanlıkta yapılacak programa katılmak zorunda kalan Halk Sağlığı Müdürü Uzm Dr.Lütfi AKGÜN izlemeyi çok istediği konsere katılamazken yerine vekalet eden Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Ahmet ÇELİKKAYA, kısa bir açılış konuşması yaparak katılımcılara güzel bir vakit geçirmelerini diledi ve bütün sağlık camiasının Tıp Bayramını kutladı. Sunuculuğunu Fatma Zehra OKUR CERİT’ in yaptığı Konserin şefliğini Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Konservatuvarı öğrencisi Mehmet ULUÇAY yaparken, izleyenlerce büyük beğeni alan saz heyeti de yine AKÜ de eğitim gören Ömer Şahin ( bağlama), Cemal Sav ( ritm-perküsyon), Ergun ÇİFTÇİ ( bas gitar ), Burak BARIŞ ( üflemeli sazlar), Deniz GÜLMEZ ( gitar) ‘den oluştu. Sağlık Çalışanları Müzik Topluluğunda; Ahmet KALAYCI, Ayşe DUYMAZ, Ayşegül KARACA, Burkay KABLAN, Cemalettin GÜL, Eda YARIMCA, Elif KESKİN, Ertuğrul ORHAN, Fatma Zehra OKUR CERİT, Hayriye YAĞCI, Merve SAYGILI, Musa ESER, Mustafa SEÇEN, Nilgün SEÇEN, Nurdan BAYRAM, Rabia BURHAN, Seçgin ASLAN ve Simge YILMAZ yer alıyor. İki bölüm halinde sunulan konserin ilk bölümü sonunda; Fehmi BAYTAROĞLU, Mehmet AKYILDIZ, İsmail ÖZTÜRK ve Onur ÖZTÜRK’ ten oluşan Bolvadin Hoyek Halk Oyunları Ekibi tarafından Güzel bir zeybek gösterisi sergilendi.

Konser sonunda Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr.Ahmet ÇELİKKAYA Şef Mehmet ULUÇAY için hazırlanan çiçeği sunarak beğenilerini dile getirip teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.