30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Türk tarihine altın harflerle yazılmış bir destan olduğunu anlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, 26-30 Ağustos 1922’de Türk Milletinin Afyonkarahisar’da küllerinden doğduğunu söyledi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi ordularının Afyonkarahisar’da başlayan genel taarruzla imkansızı gerçeğe dönüştürdüğünü belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “600 Yıl üç kıtaya adalet ve huzur dağıtan aziz Milletimiz, her daim Anadolu ve Rumeli topraklarımızı asıl yurt olarak kabul etmiştir. Kirli oyunlarla, gizli anlaşmalarla Aziz Milletimizi Anadolu’nun ortasında sıkıştıranlar, bizleri 850 yıllık yurdumuz Anadolu’dan atma rüyası kurmuşlardır. Gazi Mustafa Kemal, Başkomutanlığı’ndaki TBMM ordularının kahramanları; Cumhuriyetimizin temellerini, 30 Ağustos’ta canları ve kanlarıyla atmıştır. Afyonkarahisar’ın kurtuluşu, Uşak’ın Kütahya’nın, Eskişehir’in ve İzmir’in kurtuluşunu müjdelerken, 30 Ağustos’taki eşsiz kesin zafer tüm Türkiye’nin kurtuluş günü olmuştur. Allah yolunda, vatan sevgisiyle, bayrak aşkıyla, imanla, inançla ve esarete boyun eğmeyen karakteriyle şehadete ulaşan kahraman ecdadımız, işgal ve esaret altındaki tüm milletlere özgürlük ve bağımsızlık umudu vermiştir.” dedi.

 

Türk Milletinin Büyük Taarruz zaferiyle küllerinden doğduğunu ifade eden Milletvekili Hatice Özkal, 30 Ağustos’un kazanılmasını sağlan vatan sevgisinin, milli birlik ve beraberliğin Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosu olduğunu söyledi. 30 Ağustos zaferinin büyük zorluklarla kazanıldığını belirten Milletvekili Hatice Özkal, “Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Gazze ve Kut-ül Amare’de esir olmaktansa ölmeyi tercih edeceğini gösteren şanlı ecdadımız; Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşini; düşmanı yakıp kavuran bir yangın olarak Afyonkarahisar’a taşımıştır. Afyonkarahisar bu açıdan Milletimizin küllerinden doğuşu, düşmanı yakıp kavuran gücünü simgesi olmaktadır. Destanı kanları ve canlarıyla yazan kahraman Mehmetçikler, Anadolu’yu sonsuza dek Aziz Milletimizin vatanı olarak tescillemiştir. 30 Ağustos Zaferi’nin 95’üncü yıldönümünde; Atatürk ve kahraman ecdadımız ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.