"Mısır'la ekonomik ilişki artabilir"



Akşam'da yer alan habere göre
Başbakan Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundu:



MISIR İLE İLİŞKİLER: Akdeniz ve Karadeniz'deki ülkelerle dostluklar arttırılmalıdır. Buna Rusya da dahil, İsrail de dahil, Mısır da dahil, diğer ülkeler de dahil. Ekonomik alanda bir siyasi alandaki normalleşme zaman alsa da turizm, tarım, kültür gibi alanlarda ilişkileri süratle geliştirebiliriz.



GAZİANTEP'TEKİ SALDIRI: Henüz faile ilişkin bir ipucu bulunmuş değil. FETÖ’den sonra oluşan boşluğu bölücü terör örgütü hemen doldurdu. Onlar birbirleriyle paslaşarak bu işleri yapıyor. Bunda hiçbir tereddüt yok çünkü aynı merkez bunları yönetiyor. İstihbarat ve güvenlik birimlerimiz büyük bir gayretle çalışıyor. Benzeri olayların yaşanmaması için olağanüstü gayret bir gösteriyorlar.



SURİYE SINIRINDAKİ KÜRT KORİDORU: Bu konudaki tutumumuz da çok açık. Biz, Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü çok önemsiyoruz. Sadece biz önemsemiyoruz İran ve diğer ülkeler de önemsiyor. Orada ayrı ayrı devletçiklerin oluşturulmaya çalışılması veya böyle bir düşüncenin var olması, Suriye'nin bu halinin daha onlarca yıl devam etmesi anlamına geliyor. Bu da zaten büyük bir tahribat yaşayan ülkenin bir daha belini doğrultamaması anlamına da gelir.



YENİKAPI RUHU DEVAM ETMELİ: 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yaşanan ve Türkiye'ye yeni kapılar açan o birlik, beraberlik, uzlaşma ruhunu devam ettirmek, ülkemizin terörle mücadelesinde, iç ve dış sorunlarını kolayca aşmasında ve temel konularımızda beraber hareket etmek tabiatıyla her bakımdan milletimize ve ülkemize büyük bir katkı sağlıyor.