Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan büyük zaferin en müstesna kilidinin Afyonkarahisar'da açıldığını söyledi.

ANADOLUNUN KİLİDİ AFYONKARAHİSAR

 

Köksal mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız büyük zaferin en müstesna kilidi Afyonkarahisar'da açılmıştır. Afyonkarahisar'ın kurtuluşu Mehmetçiğimize moral vermiş, düşman cephesinde de yenilginin başlangıcı olarak görülmüştür. Anadolu'nun kilidi Afyonkarahisar, kurtuluşu ile Anadolu'nun işgal hareketinin de bitişini temsil etmiştir' dedi.

 

BUGÜN DE AYNI HEYECAN YAŞANIYOR

 

Türk Milleti'nin bugün de aynı heyecanı yaşadığını kaydeden Köksal, “İstiklal Marşımızdaki ‘ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım' dizesi Türk Milleti'nin yaşam felsefesini ortaya koyar. Bağımsızlığımıza kastedecek dahili ve harici düşmanlar, en iyi cevabı milletimizden almıştır, bundan sonra da alacaktır. Biz Atatürk'ü ne kadar anlarsak bağımsızlığımız o kadar sağlam olur. Ulu Önder Atatürk'ü ve eserlerini halkımıza iyi anlatmayıyız” diye konuştu.