Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye'de araçlara hangi lastiklerin takılacağının bile Kanun Hükmünde Kararnameler'le belirlenmeye başladığını kaydetti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Başmakçı İlçesi ile İlçeye bağlı Yaka, Çığrı, Yassıören ve Ovakcık köylerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. 16 Nisan'da gerçekleştirilen referandum da sandığa giden vatandaşlara teşekkür eden Milletvekili Köksal, referandum sonuçlarına itirazların sürdürüleceğini belirtti.

Afyonkarahisar'ı ilçe ilçe, belde belde, köy köy, dolaşan Milletvekili Köksal, "Referandumda devletin tüm olanakları kullanıldı. Halk ise kendi emeğiyle 'Hayır' kampanyasını yürüttü. Bugün hiçbir temiz vicdan, referandumun hilesiz olduğunu söyleyemez. Biz bu konudaki hukuksal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Mücadelemiz bitmeyecek" dedi.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI GASPEDİLDİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru için hazırlıkların devam ettiğini belirten Köksal, "Referandum sonuçlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürülmesi ile AİHM'de de yeni bir içtihadın yolunu açmış olacağız. Böylelikle AİHM, seçimlerdeki kanunsuzlukları da inceleyen bir üst mahkeme olacaktır. YSK'nın kanunu hiçe sayarak kendi aldığı kararla mühürsüz oyları geçerli sayması büyük bir hukuk garabetidir. " diye konuştu.

TÜRKİYE YÖNETİLEMEZ DURUMDA

Türkiye'nin şu anda yönetilemez durumda olduğuna dikkat çeken Köksal, "Evlilik programlarından araçlara hangi lastiklerin takılacağına ilişkin kararlar bile Kanun Hükmünde Kararname ile düzenleniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde reddettiğimiz ya da Meclis'e gelmeyen kanunlar, Kanun Hükmünde Kararnameler'le önümüze geliyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Milletvekili Köksal, hafta sonu gerçekleştirilen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Kurulu ile Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi 13'üncü Genel Kurulu'na da katıldı.