AK Parti Afyonkarahisar Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Karakuş, "Arakan'da yaşanan olaylara karşı maalesef dünya üç maymunu oynuyor. Bir tek Türkiye dışında hiçbir ülkeden ses çıkmıyor, yardım da çıkmıyor." dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasında düzenlenen haftalık basın toplantısında AK Parti Afyonkarahisar Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Karakuş, 12 Eylül darbesinin tarihte kara bir leke olduğunu söyledi.

 

"Bu ülkenin evlatlarını birbirine kırdıran, milletin iradesini yok sayan hiçbir güce geçit yok artık" diyen Karakuş, "Milletin iradesinin üzerinde güç tanıyanlar 15 Temmuz'dan ders alsınlar. Bundan sonra darbeler dönemi kapanmıştır. Biz milletin üzerinde bir güç tanımıyoruz, tanımayacağız. Zaten milletimizde 15 Temmuz'da bir kez daha çok güzel bir ders verdi." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği teşkilatı toplantısına katıldığını anımsatan Karakuş, şöyle konuştu:

 

"Gündem yoğundu özellikle Arakan'da yaşanan insanlık dışı olaylara karşı büyük bir mesafe kat etti Cumhurbaşkanımız. Arakan'da yaşanan olaylara karşı maalesef dünya üç maymunu oynuyor. Bir tek Türkiye dışında hiçbir ülkeden ses çıkmıyor, yardım da çıkmıyor. Sivil toplum kuruluşlarımız orada büyük bir özveriyle güzel hizmetlerde bulunuyor. İHH, Türk Kızılayı, TİKA VE AFAD oradalar ve 62 bin mülteciye yardımcı oluyorlar. İnşallah şimdi de Bangladeş sınırı içerisinde bir mülteci kampı kurma hedefimiz var. Bu da olduğu zaman dünya da mazlumların tek sahibinin Türkiye olduğu tekrardan tescillenmiş olacak."

 

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı olarak Genel Başkanı Lütfiye Selma Çam öncülüğünde bir kampanya başlattıklarını kaydetti.