Türkiye genelinde başlatılan ve kronik hastalığı bulunan çocuklara yardımcı olunmasının amaçlandığı “Leyla’dan Sonra” isimli projenin Afyonkarahisar ayağı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi tarafından başlatıldı.

 

 “1 Çocuk 1 Dilek” sloganı ile başlatılan daha sonra ise “Leyla’dan Sonra” ismini alan proje kapsamında kronik (süreğen) hastalıklardan muzdarip çocukların mutlu edilmesinin amaçlandığı ve bu doğrultuda kurulan stantlarda çocuk hastalara yardımcı olunmaya çalışıldığı bildirildi.

 

Hastanede tedavi gören birçok çocuğun dileğinin gerçekleşmesi amacıyla kurulan standı ziyaret eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, proje sorumlusu olan AKÜ Tıp Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Övgü Özgün’den bilgiler aldı. AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve AKÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Handan Yıldız ve Çocuk Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Bükülmez’in de hazır bulunduğu ziyarette Solak, projeye hem şahsi olarak hem de AKÜ olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

 

“Leyla’dan Sonra” projesi nedir?

 

Leyla isimli bir çocuk hastanın bisiklet dileğinin gerçekleşmeden vefat etmesi üzerine “Leyla’dan Sonra” ismini alan projeye AKÜ ile beraber 34 üniversitenin Tıp Fakülteleri destek veriyor. Hem öğrencilerden hem de vatandaşlardan gerekli duyarlılığı bekleyen tıp fakültesi öğrencileri sosyal medya ve mailler yoluyla her kesime ulaşmayı amaçlıyor.

 

Proje ile ilgili detaylı bilgilere www.leyladansonra.com web adresinden ulaşılabiliyor.