Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, kentte Sağlık Bakanlığına bağlı bütün sağlık kuruluşlarının asker adaylarına da hizmet vereceği belirtildi.  

  Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir ve Isparta gibi çevre illere gitmek zorunda kalan yeni asker adayları için bu yöndeki mağduriyetlerini de gidermiş olunacağı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  “Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yapılan düzenlemeler çerçevesinde Askeri Hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Gerek askeri personel gerek sivil vatandaşlar için yüz güldüren bu durum askerlerimizin muayene ve tedavilerinde bir aksamaya yol açmamış olup, aksine ilimizde askerlik muayenesi için Eskişehir ve Isparta gibi çevre illere gitmek zorunda kalan yeni asker adayları için bu yöndeki mağduriyetlerini de gidermiş oldu. Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi ile artık asker adaylarının çevre illere gitmek zorunda kalmayıp, Afyonkarahisar ilindeki sağlık kuruluşlarından askerlik muayenesi de dahil olmak üzere her şekilde yararlanabilecek olması memnuniyetle karşılandı.”