Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Zafer Teknoparkı'nda sona gelindiğini, konunun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun masasında olduğunu söyledi





Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türk Seramik Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen Seramik Kongresi Korel Termal Otel’de düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite olarak hedefledikleri konularda öğretim üyeleri, öğrenciler ve Afyonkarahisar halkı ile bir bütün olarak gerçekleştirme çabası içinde olduklarını vurguladı. Solak, “Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak ilimiz, bölgemiz ve milletimizin tüm diğer paydaşları ile birlikte hedeflediğimiz konularda öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve değerli Afyonkarahisar halkı ile bir bütün olarak gerçekleştirme çabası içerisindeyiz. Bu sayede bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde iyi olma yolunda kararlı adımlarla ilerlemekteyiz” dedi. Solak, AKÜ’nün bilimsel faaliyetlerde önemli roller üstlendiğini ifade ettiği konuşmasında şu bilgileri paylaştı:

“Paydaşlarımıza verdiğimiz eğitim, bilimsel ve kültürel destekler ile ülkemizin aydınlık yarınlarına taşınmasına olan etkin katkımızı her alanda sürdürmeye devam edeceğiz. Günümüze kadar pek çok ulusal ve uluslararası katılımlı organizasyonlara ev sahipliği yapan üniversitemiz bilimsel faaliyetlerde de son derece aktif roller üstlenmektedir. Bu kapsamda Türk Seramik Derneği ile ortaklaşa düzenlediğimiz 9. Uluslararası Katılımlı Seramik Kongresi’nin ilimizde üçüncü kez gerçekleştirmenin gurur ve sevincini paylaşıyoruz. Kongre süresince ülkemizin çeşitli illerinden gelen seramik sektörü temsilcileri, bilim insanları ve seramik sanatçılarımız fikir alışverişinde bulunacak, yenilikçi fikirleri paylaşacaklardır. Yine kongre sırasında üniversitemizin güzel sanatlar fakültesi öğretim elamanlarının hazırladığı seramik sergisini de tüm kongre katılımcılarının beğenisine sunulacaktır.”

AKÜ olarak Zafer Teknopark çalışmalarında sona geldiklerini ifade eden Solak, “Artık Sayın Başbakanımızın masasına kadar intikal etti. İmzalandıktan sonra açılacak olan teknoparkta her alanda olduğu gibi seramik ile ilgili de İnovatif çalışmalar, yeni ürün ve üretim çalışmalarına da yer ve imkan verileceğini duyurmak istiyorum” diye konuştu. Solak, teknoparkın kurulması ile ilgili olarak son imzanın da atılması ile birlikte bir aya kadar tabelayı asmayı beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve AKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Kavas, kongrelerin bilim insanları ve sektör temsilcilerini bir araya getiren organizasyonlar olması nedeniyle önem taşıdıklarını belirtti. Kavas, “Bu toplantılar da elde edilen bilgi birikimlerini paylaşımı ile birlikte gelecekte şekillenecek iş birliklerinin temelleri atılabilir” dedi. Kongrede 76 sözlü ve 47 poster sunumunun yer alacağını kaydeden Kavas, “Ayrıca Osman Menteş ve Kim Yong seramik sanat gösterisi kongrenin 2. günü tam gün boyunca gerçekleştirilecektir. Diğer yandan ülkemizin seçkin seramik sanatçılarının katılımı ile oluşturulan seramik sergisinin açılışı da bu akşam yapılacaktır” diye konuştu. Kavas, kongrelerde sunulan bildirilerin bilim kurulu aracılığıyla seçilerek değerlendirileceğini ifade ederek, “Diğer yandan bugüne kadar gerçekleştirilen kongrelerden farklı olarak ilk kez, kongremize gönderilen bildiler, oluşturulan bilim kurulu aracılığıyla seçilecek ve tam metni gönderilmiş bildiriler yayınlanmak üzere SCI kapsamındaki taranan Seramik International ve Materials Characterization dergilerinde basılmak üzere ilgili dergilerin yayın kurullarına gönderilecektir” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kongreye verdikleri destek nedeniyle Türk Seramik Derneği Başkanı Tolun Vural tarafından Afyonkarahisar Valisi adına Vali Vekili Erhan Günay’a, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal’a ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a plaket verildi.

Kongre açılış törenine YÖK Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal, Afyonkarahisar Vali Vekili Erhan Günay, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Türk Seramik Derneği Başkanı Tolun Vural, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile öğretim üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.