Vali Ahmet Hamdi Nayir, kentteki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, "Zafer-İN Operasyonu"nun bölgedeki KOBİ'lere büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Projeyle KOBİ'lerin ihtiyaçlarının büyük ölçüde karşılanacağını belirten Nayir, şunları kaydetti:

"Bir Avrupa Birliği projesi olan Zafer-İN Projesi büyük bir proje. Bizim de ümitli olduğumuz, beklentilerimizi yüksek tuttuğumuz bir projedir. Zafer Kalkınma Ajansı bölgesel kalkınmanın dinamiklerini harekete geçirmeye çalışıyor. Bölgesel kalkınmayı sağlayıp, bölgeler arası kalkınmışlık farklarını gidermek için çalışmalar yapıyor. Bu açıdan da bizim en çok ilgilendiğimiz hususlardan biri KOBİ'ler. KOBİ'lere önem veriyor, güçlü hale getirmeye, desteklemeye çalışıyoruz. KOBİ'ler yaygın olarak bulunan teşkilatlar, kurumlar ve esnek yapıları dolayısıyla da daha kolay uyum sağlayan bir yapıya sahipler."

Nayir, Zafer-İN içinde de verilen eğitimlerle KOBİ'lerin öncelikle yeteneklerini geliştirdiğini, eleman ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir çalışma yapıldığına işaret ederek, "KOBİ'lerin ihtiyaç duydukları yetişmiş elemanı sağlamada bizlerden istifade edeceklerini düşünüyoruz. En önemli ihtiyaçları yönetimdeki etkinliklerini artırmaya yönelik destek ve yetişmiş eleman bulma ihtiyaçlarının giderilmesi olacak" diye konuştu.

ZEKA'nın TR33 Bölgesinde 57 bin aktif KOBİ'nin bulunduğunu aktaran Nayir, "Türkiye'deki ihracatın yüzde 55'i KOBİ'ler tarafından yapılıyor. Kendi bölgemiz açısından da incelediğimizde Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi'nde toplam 57 bin 528 aktif KOBİ bulunmakta ve 360 bin 153 kişi KOBİ'lerimizde çalışıyor."

Toplantıda, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı da "Zafer-İN Operasyonu" hakkında bilgilendirme yaptı.