Yakın diye Avrupa’yı, ucuz diye Asya’yı tercih ediyoruz …

Gözden kaçırmayın

Kripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir RehberKripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir Rehber

Bürokratik işlemler, evrak toplama derdi, vize masrafları ve zaman kaybı gibi durumlar vizesiz ülkelere gitmeyi teşvik ederken Türk vatandaşlarının son yıllarda dünyadaki pek çok ülkeye turizm amaçlı vizesiz seyahat imkanı bulunduğu belirlendi. Interpress’in konuyla ilgili medyada yapmış olduğu incelemeye göre, Türk vatandaşlarının 100’den fazla ülkeye vize almadan yada kapıda vize alarak kolaylıkla giriş yapabildikleri belirlendi. Avrupa’da 12, Amerika kıtasında 31, Asya’da 32, Afrika kıtasında 20 ve Okyanusya kıtasında ise 7 ülkeye vize almadan yada kapıda vize alarak girebildiği tespit edildi.

 

Amerika kıtasında Güney ve Orta Amerika, Avrupa’da ise Balkanlar …

 

En son ABD ile yaşanan kriz ile gündeme gelen vize ile ilgili medyaya yılbaşından bu yana 320 binden fazla haber yansırken, biraz uzak olsa da Türk vatandaşlarının daha çok vizesiz seyahat etme imkanının olduğu Güney ve Orta Amerika ülkelerini tercih ettiği belirlendi. Avrupa kıtasında ise bir çok ülke için mutlaka Schengen vizesi alınması gerekirken Schengen bölgesi dışında kalan ve bir çoğu Balkanlar’da yer alan vizesiz ülkelerin yakın olması ve daha ucuz uçak bileti bulma imkanları sayesinde tercih sırasının ilk basamağında yer aldığı tespit edildi.

 

Asya ve Okyanusya’da seçenek çok, Afrika’da ise vizesiz ülke az …

 

Asya, diğer kıtalarla karşılaştırıldığında Türk vatandaşlarına vize uygulamayan ülkelerin sayıca daha fazla olduğu bir coğrafya olarak öne çıkarken, Ortadoğu’dan Orta Asya’ya, Moğolistan’dan Hint Okyanusu’na kadar çok geniş bir alanı kaplayan Asya kıtasında vizesiz gidilebilen çok sayıda ülke olduğu belirlendi. Afrika kıtasında Türkiye’den vize istemeyen ülkelerin sayısı Avrupa’da vize istemeyen ülkeler kadar az olurken, Afrika ülkelerinin bu vize politikasını sadece Türk vatandaşlarına değil, dünyanın birçok ülkesine uyguladığı saptandı. Dünyada en az nüfus ve ülkenin bulunduğu Okyanusya’nın bu özelliği dikkate alındığında, Türkiye’ye vize uygulamayan ülke sayısı hiç de az sayılmazken bu ülkelerin tek dezavantajının Türkiye’ye uzaklığı olduğu belirlendi.

 

En zor vize alınan ülke Türkmenistan …

 

Amerika vize işlemlerini önce durdurup sonrasında sınırlı bir şekilde serbest bırakırken, Almanya’nın da işlemleri yavaşlattığı günümüzde Türkiye’ye en zor vize veren ülkenin ise Türkmenistan olduğu ortaya çıktı. Öte yandan Türkiye’ye vize uygulayan ülkeler içinde Türk vatandaşlarına en kolay vize veren 10 ülke ise Dubai, Rusya, Vietnam, Özbekistan, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Hindistan, Pakistan, Meksika ve İsrail olarak tespit edildi.