Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97’inci yıldönümünü ve '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarih boyunca eşi ve benzeri görülmeyen bir bağımsızlık mücadelesi veren milletimiz, 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerini atmıştır. Bağımsızlığımızın ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Milletimizin aydınlık geleceği ve  demokrasisinin güvencesi olan çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir.  Böylece Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider, '23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'da çocuklara armağan edilen tek çocuk bayramı olmuştur. Ayrıca bu Bayramın, Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi, O’nun tüm çocuklara duyduğu sevgi ve güvenin bir göstergesi olmuştur.

Sevgili Çocuklar,

Barışın, sevginin, kardeşliğin ve umudun temsilcileri olan sizler, aydınlık geleceğimizin en büyük güvencesisiniz. Bu sebeple, Milletimizin huzuru ve refahı, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde yer alamsı için sizlerin özgür düşünceye sahip, kendi kararlarını verebilen, soran sorgulayan, hayatın tüm güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetişmeniz en büyük hedefimiz ve ortak arzumuzdur. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler, yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizin ufkunu aydınlatacaksınız. İnanıyorum ki, Ülkemiz, güçlü ve müreffeh ülkeler arasına sizlerin gücü ve azmiyle ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu aziz millet için büyük mücadeleler vermiş ve ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının, aziz milletimizin '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.