29 Nisan tarihine kadar açık olan Afyonkarahisar Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşi ve konferanslar tüm hızıyla sürüyor.

 

60’a yakın yazarın katılacağı ve 100’e yakın yayınevinin stand açtığı Afyonkarahisar Kitap Fuarında gün içerisinde düzenlenen Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın Söyleşisi ile Konferansına Vali Mustafa Tutulmaz’da katıldı.

 

Fuar Alanı büyük salonda düzenlenen söyleşiye Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ile çok sayıda çocuk ve gençler katıldı. Söyleşi öncesinde Vali Tutulmaz ile Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Afyonkarahisar Kitap Fuarında bulunan kitap standlarında çocuklar ile bir ara geldiler.

 

Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma söyleşisinde çocuklar ve gençlere kitap okumanın faydalarını anlatırken söyleşinin sonunda kendi kitaplarını imzaladı.

 

Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın Rehberlik Araştırma Merkezi toplantı salonunda düzenlenen Konferansına ise Vali Mustafa Tutulmaz, Baro Başkanı Turgay Şahin, Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Defterdar Vekili Murat Toy, İşadamı İbrahim Alimoğlu ile kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

 

Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın konferansı öncesinde bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; ”Güzel bir bahar akşamında değerli hocamız İhsan Süreyya Sırrı’yı dinleme imkanımız olacak. Afyonkarahisar olarak kültürün, tanıtımın, güzelliğin açıkçası potansiyelimizin her yönünü bu günlerde Afyonkarahisar halkımıza ve hemşehrilerimize açmış durumdayız. Her günü dolu dolu geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz hafta içerisinde birkaç etkinliği aynı anda yapıyoruz. Bilhassa Kitap Fuarı çok önemlidir. Kitap Fuarında yüzü aşkın yazarımız söyleşi yapıyor, kitabını imzalıyor, bir kısmı okullarımızda konferanslar veriyor. Bir şekilde bu etkinliğimizi kültür şöleni haline getirmiş durumdayız. Buradan emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Güzel bir akşamda değerli hocamıza da davetimizi kabul ettiği ve bizleri kırmadığı için huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Hocamızın Afyonkarahisar kitap furanıa katılması gerçek kişiliğini göstererek Müslümanların içinde bulunduğu durumu yüreğinde hissederek etkinliklerimize katıldığı için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma “Neden Bu Haldeyiz” konulu konferansında İslam dini ve Müslümanlığın yayılışı, Kabe’nin yapılışı ve özellikleri, Kabe’de yapılan ibadetlerin önemi, İslam dininden önceki dinlerin durumu, İslam ülkelerine karşı yapılanlar, Müslüman Türk Tarihi üzerine yazılan kitaplar, Müslümanların birlik ve beraberliği, Müslümanlıkta ilme inanma gibi konularda bilgiler verdi.

 

Konferansın sonunda Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma kitaplarını imzalayarak konferansa katılan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.