Viranşehir Saldırısıyla İlgili Urfa ve Mardin'de Operasyon: 26 Kişi Gözaltında

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 1'i çocuk 2 kişinin şehit olduğu bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısını yapan PKK'lı terörist ve teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor. Terör saldırısıyla ilgili Şanlıurfa ve Mardin'de düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. Yapılan ilk incelemede ise çalıntı olduğu değerlendirilen araçta 1 ton bomba kullanıldığı saptandı.

 

BİNA BRANDALARLA KAPATILDI

 

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde bombalı saldırı sonucu hasar gören binalar branda ile kapatıldı. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde adliye ve emniyet lojmanlarına yönelik dün gece düzenlenen bombalı saldırıda hasar gören binalar, brandalar ile kapatıldı. Olay yerindeki çalışmalarını büyük oranda tamamlayan ekipler, binaların bazı kısımlarını branda aile kapattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar da olay yerine gelmeye başladı.

 

VALİ AÇIKLADI

 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, terör saldırısının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin belirlendiğini, soruşturma kapsamında 26 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

1 TON BOMBA

 

Onlarca apartmanın harabeye, otomobillerin ise hurdaya döndüğü saldırıda 1 ton gübre, gliserin ve metal parçalar ile güçlendirilmiş TNT patlayıcı kullanıldığı saptandı.

 

BİRİ ÇOCUK, İKİ ŞEHİT

 

185 bin nüfuslu Viranşehir'de, adliye ve emniyet personelinin kaldığı lojmanların bulunduğu Yenişehir Mahallesi 1650'nci sokakta, dün saat 20.30 sıralarında bomba yüklü bir araç, teröristlerce infilak ettirilmiş olayda biri çocuk, iki kişi şehit olmuştu