Çay İlçeye bağlı Karacaören Kasabasındaki Şehitlerimiz anısına kasaba halkı tarafından toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu ve adı ‘Vefa’  olan yardım tırı Vali  Aziz Yıldırım’ın destekleriyle Halep’e gönderildi.

Vefa tırının Halep’e uğurlanışının yapıldığı törene Vali  Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Çay Kaymakamı Turan Erdoğan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Alb. Doğan Şar, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Karacaören Belediye Başkanı Muhterem Algül, çevre kasaba belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şehit Mehmet Esen, Şehit Fatih Ak ve Şehit Fatih Olcay’ın resimlerinin bulunduğu tırın önüne gelen Vali  Aziz Yıldırım, tır şoförüne hayırlı yolculuk temennisinde bulundu

 

Daha sonra törende konuşan Vali  Yıldırım; “Bu yardımlar Allah’ın izni ile çok büyük sevaplara nail olacaktır, biz buna inanıyoruz. Halep’te yardım bekleyen kardeşlerimiz var. Suriye ve Irak’ta da yardım bekleyen kardeşlerimiz var. Filistin’de yardım bekleyen kardeşlerimiz var.  Anadolu insanı gönlünden kopan, karınca kararınca elinde ve avucunda ne varsa lokmasını paylaşarak bu kardeşlerimize yardımlarını gönderiyor. Bu soğuk günlerde Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun. Burada vatandaşımız kendi ekmeğinden ve kendi rızkından bölerek oradaki din kardeşlerimize, oradaki mağdur, muhtaç kişilere yardımcı olabilmek için elinde ne var, ne yoksa oraya göndermeye gayret ediyor. Yiyecek ve giyecek hatta çocukların bile oynayacakları oyuncakları unutmadan oralara yardımda bulunuyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Burada da Belediye Başkanımızın önderliğinde, Başkanlığında Karacaören’de yaşayan vatandaşlarımız bir tır dolusu yardım malzemesini Halep’e gönderiyorlar. Tekrar bu işte gayret edenlerden, organize eden,  emeği geçen, yardımı oraya götüren, aracı olan kişilerden Allah razı olsun. Halep’te Suriye’de ne işimiz var diyenler var. Çanakkale’ye gittiğinizde görürsünüz, orada pek çok farklı ülkelerden gelen Müslüman kardeşlerimizin kabirleri, isimleri yer almakta. Burada Kocatepe’ye çıkın oradaki cephelerde pek çok Suriye’li, Bosna’lı, Karadağ’lı, Irak’lı, Bağdat’lı, Şam’lı, Filistin’li insanlar var. Onlar niçin gelmişlerdi o zaman, buradaki toprakları korumak kurtarmak için gelmişlerdi. Onların savaştıkları topraklar üzerinde bugün Türkiye Cumhuriyeti ayakta, bugün Türkiye Cumhuriyeti bir devlet olarak onların imdadına yetişecek bir devlet olarak ayaktadır. Onun için bugün yardım sırası bizde deyip Halep’e gidiyoruz ve yardım ediyoruz. Müslümanlar birbirlerinin kardeşidir. ”dedi.

 

Kasaba meydanında düzenlenen ‘Karacaören Kasabası Şehitleri Vefa Tır’ı Vali Yıldırım ve beraberindekiler tarafından Halep’e uğurlandı.