255 milyonluk hibe



Yeni Asır'da yer alan habere göre
ardı ardına verilen teşviklere istihdam paketini de ekleyen hükümet, Antalya ve Muğla'daki turizm tesislerinde 9 ay çalışıp, görevi 3 ay askıya alınan yaklaşık 44 bin 750 civarındaki kişiye destek için protokol yaptı.



Hükümetin ilk etapta açıkladığı 9 maddelik eylem paketine göre sektöre doğrudan 255 milyon TL'lik hibe desteği sağlandı. 288 milyon TL'lik ödemeler ertelendi. 3 yıla yayılmış şekilde ödeme kolaylığı getirildi. Geçen yıl BDT ve Rusya'dan turist getiren tur operatörlerine 6 bin dolarlık uçak yakıt desteği sağlayan hükümet bu yıl kapsamı genişleterek tüm ülkelere yaydı.



Hükümet, Antalya ve Muğla'daki turizm tesislerinde 9 ay çalışıp, verdiği hizmet 3 ay askıya alınan yaklaşık 44 bin 750 civarındaki kişiye destek için protokol yaptı. Antalya ve Muğla illerinde 9 ay çalışan ve işleri 3 ay askıya alınan 44 bin 753 kişi, eğer bu yıl da 9 ay çalışacaksa, 3 aylık dönemde hem sigorta primleri hem maaşları İŞKUR tarafından ödenecek. İŞKUR'a 260 milyon TL'lik maliyeti olan destekle kalifiye elemanın elde tutulması hedefleniyor.