Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada, öğrencileri Mayıs ayının ilk haftasında Karahisar Kalesi’ne çıkıp sucuk yemeye davet etti Turizm Haftası dolayısıyla Hattat Karahisari Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Güner, turizm ve kültürü sahada çalışarak tanıtacaklarını kaydetti. Öğrencilerin alkışladığı bir öneriyi de gündeme getiren Vali Güner, “İnşallah hep beraber Kale’ye çıkalım. Orada da şehrin sucukçuları çok meşhur. Sucukçulara haber verelim, mangalları yaktıralım. Kale’de mangal yaptıralım. Bunu Mayıs’ın ilk haftasında yapalım” dedi.
15 HAZİRAN VE 15 EYLÜL
Kültür Vizyonu çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Güner, “Turizm Haftası Afyonkarahisar için çok önemli. Devletimiz, hükümetimiz, üniversitemiz, belediyemiz ve valiliğimizin önemli çalışmaları var. Birçok şey yapılmış şehrimizde. Afyonkarahisar Vizyon Kitabı’nın da basımını gerçekleştireceğiz ve dağıtacağız. O kitapta bizim görüp de fark edemediğimiz şeyler olacak. Mucize olmayacak. Kültür Vizyonu’nun üçüncü toplantısını 15 Haziran 2015’te Belediye Başkanlığımızda, paydaşlarımızla birlikte yapacağız. Bir sonraki toplantı 15 Eylül 2015’te yapılacak. Etap etap sonuca doğru kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz” diye konuştu.
TERMAL BAŞKENT OLMA YOLUNDAYIZ
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Akar da “Zaferin, termalin ve lezzetin başketi olan Afyonkarahisar şehrimizde, turizm faaliyetleri ile termal turizmin de başkenti olma yönünde işaretler var. 6 tane 5 yıldızlı otel, 5 tane yapımı sürmekte olan otelimiz var” ifadelerini kullandı.
>>Kocatepe Gazetesi- Murat ARISOY’un haberi