Afyonkarahisar – Çay Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerinden Özlem GÜNGÖR, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Kasım ve Nisanda yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarında (TEOG) her ikisinde de 120 soruda 120 doğru cevap vermiş; 240 sorunun tamamını doğru cevaplayıp 500 tam puanla TÜRKİYE BİRİNCİSİ olmuştur. 

 

Özlem GÜNGÖR bir çatışmada gazi olan polis memurumuzun iki kızından birisi: Özlem Güngör. Özlem, hiç özel ders almadan, sadece okulumuzun kursları ve öğretmenlerinin gayretiyle, düzenli çalışarak ve özellikle bolca kitap okuyarak TEOG sınavında Kasım ve Nisan aylarında toplam 240 soru olmak üzere hepsini doğru cevaplayarak 500 tam puan almayı hak etmiş, Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Adına, Matematik Öğretmeni Hasan Basri Özcan: 

"TEOG sınavının Nisan ayağı çok kolay sorulardan oluşmuş ve bizim okulumuzda da 5 tane 120, 8 tane 119, 5 tane 118, 10 tane 117 doğru yapan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Tam yapan öğrencilerimiz Özlem Güngör, Burcu Yelken, Ayşenur Nurdal, Ali Baha Kuru ve Sudenur Söğüt. Sınavın bu kadar kolay olması bilenle bilmeyen öğrenciyi ayırt edememiş; ülkede 17500 kişinin 120 soruyu da doğru yanıtladığı gerçeğini gözler önüne sermiştir. Ancak bu başarıyı TEOG sınavının Kasım ayağında bu öğrencilerin büyük çoğunluğu gösterememiştir. Hal böyleyken Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerinden Özlem GÜNGÖR ve Meltem Nur KAYIK ilk ayakta 120 soruyu da doğru cevaplamış, Afyonkarahisar ilinde 120 soruyu doğru cevaplayan 6 öğrenciden ikisi olmuşlardır.

Öğrencinin bu başarısından dolayı haklı gururumuzu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu olarak Çay’ın birincisi olmaktan mutluyuz. Öğrencimizi ve bu başarıda emeği geçen başta okul müdürü Ramazan Er olmak üzere tüm Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğretmenerini tebrik eder, bundan sonraki eğitim yaşantısında başarılar dileriz.”dedi.