Geçtiğimiz günlerde Konya- İzmir seferini yapan yük treninin makinisti, raylar üzerinde bir kişinin yattığını fark ettikten sonra treni durdurup jandarmaya ihbarda bulundu. Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı kendilerine gelen bu ihbar üzerinde derhal olay mahalline geldiğinde korkunç manzarayla karşılaştı.

 

Olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda cesedin Afyonkarahisar İli, Yeşilçiftlik Kasabası nüfusuna kayıtlı Soner Arlı (31) ismindeki bir şahsa ait olduğu tespit edildi. Boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlenen ve vücudunda darp izleri olan Arlı’nın cesedi olay yeri incelemesinin ardından C. Savcılığının talimatıyla otopsi yapılmak üzere Akşehir Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

 

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin cinayetle ilgili başlattığı soruşturma sonunda şüpheli olarak Engin İ., Mustafokulov K., Abdurrakhmanov A. adlı üç kişi göz altına alındı.

 

Şüpheliler verdikleri ifadelerinde 1 gün önce ölen şahsın kendi işyerlerine gelerek ortalığı dağıttığını ve cinayeti 1985 doğ. Engin İ.’nin işledikleri cinayetle ilgili verdiği bilgiler çerçevesinde soruşturma genişletildi.

Cinayetle ilgili soruşturma geniş çapta devam ediyor.