Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Boyalı Köyü Muhtarı ve Çatkuyu Köyü Muhtarı Ramazan Adak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla yapacağı istişare toplantısına katılacaklarını söylediler.

 

Yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşecek olan muhtarlarla istişare toplantısına katılacak olan muhtarlar, Ankara Gölbaşı’nda toplantıya katılacak muhtarlar onuruna verilecek kahvaltıdan sonra istişare toplantısına geçecekler.

 

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a köyünün ve Sinanpaşa köylerinin sorunları içeren bir yazı kaleme alan Boyalı Köyü Muhtarı, yazıyı Cumhurbaşkanlığı danışmanlarına ileteceklerini söyledi.

 

Sinanpaşa Boyalı Köyü Muhtarı Faruk Oflaz’ın Cumhurbaşkanlığı makamına yazdığı ve Erdoğan’a ulaştırılmasını istediği yazı şöyle: “Dünyanın lideri ve Türkiye’nin Gururu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Afyonkarahisar ili Sinanpaşa ilçesi Boyalı Köyü Muhtarlığı olarak sonsuz selamlar getirdim.

 

30 Mart 2014’ten bu güne kadar köyümde Muhtar olarak görev yapmaktayım. Özellikle sizin siyasi ve otoriter gücünüzün hayranıyım. Sizin şahsınıza milyonlarca can feda olsun. Benim canım sizin uğrunuza da feda olsun, Sayın Cumhurbaşkanım.

 

Az günde sizin sayenizde çok hizmet verdik sizin sayenizde. Yolumuza devam etmekteyiz. Ölünceye kadar da devam diyorum köy halkımızla birlikte. Durmadan ve yorulmadan köyümüze ve halkımıza kamu adına hizmete devam diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım sizlerden Sinanpaşa’ya bağlı diğer muhtarlar adına da bazı isteklerde bulunacağım.

 

Köyümüzün ve muhtarlarımızın sorunlarını aktarıyorum:

 

1-      Muhtar olduğumdan beri Sinanpaşa ilçesinde 11 Kaymakam vekil olarak ilçemize atandı. Bu Kaymakamlarımızla Sinanpaşa köy muhtarları görev yapamaz duruma geldi. Şimdiki Kaymakamımız Kerem Türker’in asaleten de olsa 2019 yerel seçimlerine kadar Sinanpaşa köy muhtarları olarak Kaymakamımızın yerinde kalmasını istiyoruz.

 

2-      Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Gençlik Parkımızın 8848 metrekarelik projelenmiş alanının bir kısmını yaptık. Ancak kalan kısmını ödenek yetersizliği nedeniyle 2.5 yıldır tamamlayamadık. Yaptığımız kısım da köy muhtarlığımızın girişimleriyle halkımızın desteğiyle olmuştur. Biz bu parkın bitirilmesi noktasında parkımızın adına 15 Temmuz Şehitler ve Gençlik Parkı ismi verilmesini talep ediyoruz.

 

3-      Köyümüzde İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bütün hizmetler şu anda yapılmış ve düzenli olmadığından yarım beklemektedir. Bu hususu şöyle anlatayım: 2015 yılında köyümüzün kuzey kısmında 3 Km çevre yolu yapıldı. Ancak yol açılması da yarım kaldı. 2014 yılında köyümüze taşkın kanal ve gölet yapıldı.  Ama taşkın kanalın yer altı betonu eskisinden kötü oldu. Ayrıca göletimiz 2 yıldır dolmadı. Göletimize yaş su sontajı yapılması veya Gezler göletinin taşan suyundan aktarma yapılması gerekmektedir.

 

4-      Sayın Cumhurbaşkanım göreve başladığımdan bugüne kadar Afyon ilimizde 4 vali geldi, bu valilerimizden randevu alıyorum. Almama rağmen Vali özel kalem müdürü tarafından, Bir türlü Vali beyle görüşemiyoruz. Acaba biz Cumhurbaşkanımıza bağlı muhtar değil miyiz?

 

5-      Köyümüzde köy muhtarlığı bütçesine katkı olacak bir maddi durumumuz yoktur. Eski muhtarlar önceden mera vasıflı çayır otunu vatandaşa belirli bir miktarda satıyordu. Bütçeye gelir sağlanıyordu. Ama şimdi biz çayır otunu satamıyoruz.

 

6-      Köyümüzün 100 metre dibinde tescil harici 3000 dekar  yerimiz mevcuttur. Bu yerin parsel yapılarak hayvan işletmeciliği şeklinde Afyon Milli Emlak Müdürlüğüne veya Tapu Kadastro Müdürlüğüne dilekçe ile ve köy halkının 220 imzasıyla müracaat yaptık. Henüz bir sonuç alamadık. Köyümüzün hayvan işletmecilerine parselasyon şeklinde 7’şer dekar çiftlik kuracak şekilde dağıtılmasını köy halkı olarak istiyoruz.  İşlemlerin bir an önce hızlandırılıp köyümüze gelir getirici hizmetlerin yapılmasını Cumhurbaşkanlığı makamınızdan talep ediyoruz.

 

7-      Köy Muhtarları veya mahalle muhtarları Cumhurbaşkanlığına bağlıysa mümkünse bize sahip çıkın. Adalet önünde doğru yaptığımız halde eziliyoruz ve hesap veriyoruz. Saygılarımla. Sinanpaşa Boyalı Köyü Muhtarı Faruk Oflaz”

 

Çatkuyu Muhtarı Adak da köylerinin ve çözümlerinin neredeyse bütün köylerde aynı olduğunu ve ülkedeki sorunların da göz önüne alınarak bir yazı hazırlandığına dikkat çekerek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşecek olan istişare toplantısına Sinanpaşa adına katılacaklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sonsuz şekilde güvendiklerini kaydetti.