Sandıklı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Ocak ayında başlayan görüşmeler bu ay itibarı ile görüşmeler olumlu sonuçlanmış olup, Afyonkarahisar Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin ile Belediye Başkanımız Mustafa Çöl arasında sözleşme imzalanarak işçilerimizin beklediği anlaşma sağlanmıştır.

3 yıllık yapılan anlaşma sonrası bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çöl; "Belediye işçilerimiz yapılan bu sözleşme ile tüm sendikal haklardan yararlanmış olacaklardır. Sandıklı Belediyesi personeline borcu olmayan ender belediyeler arasındadır. Belediye İş Sendikası yapmış olduğumuz sözleşme 01/01/2017 tarihinden başlayarak 31/12/2019 tarihine kadar geçerli olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana işçilerimizin maaşını, ikramiyelerini ve sigorta primlerini düzenli ödedik. Kasamızda kalan parayla da hizmet ürettik. Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır.

 

Sandıklı'mıza beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin ise bugüne kadar işçiye gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'e teşekkür ederek, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

Sözleşme töreni çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.