Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) “Zaman İçinde İstanbul” fotoğraf sunumu ve söyleşisi gerçekleştirildi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projeleri çerçevesinde Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunun desteğiyle yayınlanan “Zaman İçinde İstanbul” adlı kitapta yer alan Sanatçı Yalçın Koçer’in fotoğraflarının sunumu yapıldı.

 

Kitapta, Tarihi Yarımada, Tekfur Sarayı, Kız Taşı, Beyazıd Camisi, Ayasofya, Sultanahmet Camisi, Sultanahmet Meydanı, Dikilitaş, Çinili Köşk, Alay Köşkü, Sirkeci, Karaköy, Ankara Caddesi, Karaköy Meydanı, İstiklal Caddesi, Galata Köprüsü, Yeni Cami, Tophane, Dolmabahçe, Ortaköy Camisi, Beylerbeyi Sarayı, Kız Kulesi ve Üsküdar Meydanı’nın da bulunduğu 100 eski fotoğraf, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Sarayı Arşivi, Çelik Gülersoy Vakfı İstanbul Kitaplığı Arşivindeki fotoğraflar yer aldı.

 

“Bir yüzyıl sonra devamının getirilmesini isterim”

 

Sanatçı Koçer, kitapta 1800’lü yılların sonlarından bugüne kadar değişik evrelerden geçmiş İstanbul’un eski zaman fotoğraflarının yanında şimdiki zamana ait fotoğrafların yer aldığını belirti. Koçer, “Eski fotoğrafları gezerken şimdi çay içtiğiniz mekânları, balık tuttuğunuz kıyıları, alışveriş yaptığınız caddeleri görerek şaşıracak, iki zaman arasında gidip geleceksiniz. Değişimi sadece mekânlarda değil, ulaşım araçlarında, insanlarda, araç ve gereçlerde de göreceksiniz. Bir yüzyıl sonra başka bir sanatçının bu kitabın devamını getirmesini isterim” diye konuştu.

 

Etkinliğe, GSF öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.