İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, 2016 yatırımları ile 2017 hedeflerini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla Trio Kafe’de bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Selçuk Çirkin ve İl Genel Meclisi AK Parti Bolvadin Üyesi Ömer Dayı’nın katıldığı toplantıda İl Özel İdaresi tarafından yapılan yatırımları anlatan İGM Başkanı Salih Sel, 2017’de de bu yatırımların süreceğini kaydetti.

150 DERECENİN ALTINDA

ELEKTRİK ÜRETEN İLK KURULUŞ

Konuşmasında Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş. hakkında bilgiler veren İGM Başkanı Salih Sel, jeotermal ısıyla elektrik üretimine başlanacağını söyledi. Sel, “AFJET çok iyi bir konuma geldi. Lisanslı elektrik üretimine bu ay sonuna kadar geçmek zorunda. İlave bir sondajla yapılmayacak bu. 128 santigrat dereceden 70 dereceye inene kadar kullanıyoruz. 150 derecenin altında suyla elektrik üreten tek kuruluş biziz. Bir aksilik olmazsa 7 buçuk 8 milyon liraya yakın ekstra gelir olacak” dedi.

KAPANAN BELDELERE 60 MİLYON LİRALIK YATIRIM

2014’teki yerel seçimlerde tüzel kişiliklerini kaybederek köye dönüşen beldelere yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Sel, “Kapanan beldelerde personel olarak İl Özel İdaresine 26 personel alındı, diğerleri ise farklı kurumlara gönderildi. Bu kapanan beldelerimizin yaklaşık borcu 45,5 milyon liraydı ve biz bu borcun yarısından fazlasını ödedik. Kapanan beldelerde 60 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Bunun yanında özellikle bu beldelerde sürekli dile getirilen hizmet konusunu da en iyi şekilde yerine getirdik. Özellikle o beldelerde yaşayan insanlar biz zamanlar hizmet konusunda endişeliyken şimdi bize hizmetlerden dolayı 'Allah razı olsun' diyorlar. Bu beldelerde birlikte İl Özel İdaresi’ne bağlı bütün yerlerde çöp toplama konusunda gerekli hassasiyet gösteriliyor. 26 çöp toplama kamyonu ile 483 köyümüzün çöplerini topluyoruz” ifadelerini kullandı.

45 KİLOMETRELİK

İÇME SUYU HATTI

2016 yılı içinde imza atılan hizmetleri de gündeme getiren Sel, şöyle devam etti:

“45 kilometrelik içme suyu ishale hattı yapmışız. Kapanan beldelerde en çok kanalizasyon ve su konusunda büyük sorunlar yaşadık ama onun büyük bir bölümünü istisnasız çözdük. 40 köy 165 bin metre kanalizasyon. Nüfusa göre bazı köylerde ferdi fosseptik yapıyoruz. Bunun yanında köylerde çok sayıda içme suyu sondaj çalışması yapıldı. Toplamda içme suyu ev sondajlar için 5,2 milyon TL, kanalizasyon için 7,5 milyon TL, sulama için yaklaşık  2 milyon TL toplamda ise yaklaşık 15 milyon TL'lik yatırım yapıldı.Köylerimize 16 düğün salonu yapılmış, 44 adet halı saha, çocuk oyun parkları zaten bütün köylerimizde vardı, nüfusu bine yakın olan köylere oyun grupları kurduk. 21 adet pazaryeri yaptık.”

50 MİLYON LİRALIK PARKE TAŞI

İl Özel İdaresi bütçesinin büyük bölümünün yatırıma gittiğini kaydeden Sel,“Ödeneklerimizin yüzde 70'i yatırımlara gidiyor. Yatırımlarımızı yaparken elimizden geldiği kadar hata yapmamaya gayret ettik. Daha önce yaptığımız hizmetlerin 2017 yılında da daha fazla devam edecektir. 2016 yılında 465 kilometre asfalt yol yaptık. 16 adet köprü yaptık, 40 km stabilize yok. 4 bin adet trafik işaret levhası monte ettik. Köylerimizde ve kapanan beldelere 500 bin metrekare parke taşı döşedik. Afyon için merkez köy yollarına 61,5 km asfalt yaptık. Biz göreve başladığımız 2009 yılında 5 milyon TL'lik parke taşı döşeme çalışması ile başladık. 2009 yılından bugüne kadar 50 milyon TL'lik parke taşı döşeme çalışması yaptık” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİRDEKİ

EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

Bir basın mensubunun Afyonkarahisar’ın büyükşehir ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olup olmadığını sorması üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, şu cevabı verdi:

“Geçen dönemde olan büyükşehirlerin büyük bölümü bu konudan memnun değil. Bunu kendi ağızlarından da duyuyoruz. Belediye Başkanımız'ın katıldığı toplantılarda verdiği bilgilerden de duyuyoruz. Ne karar alınır, ne zaman netleşir, bunu bilmiyoruz. Büyükşehir olduğu zaman İl Özel İdaresi kapatılacak. İşleyişe bakıp eksikliklerin giderileceği kararların alınması bana göre daha uygun.”

>> Murat ARISOY’un Haberi