2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Polis Meslek Eğitim Merkezi 18. dönem öğrencileri için düzenlenen mezuniyet törenine Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı  Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İl Jandarma Komutan Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker, daire müdürleri, emniyet teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Polis Meslek Eğitim Merkezi bahçesinde yapılan tören okul öğrencilerinden Ahmet Günaydın tarafından ‘Bayrak’ şiirinin okunması ile mezun olan öğrencilerin yerlerini almasının akabinde Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 

Açılış konuşmalarına geçilen törende dönem birincisi Uğur Çetinkaya ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 18. Dönem öğrencilerimizin mezuniyet töreni nedeniyle sizlerle birlikte olmaktan mutluluk ve gurur duyduğumu ifade ederek sözlerime başlıyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Eğitim ve öğretim görülen bu sıcak yuvadan ayrılarak Emniyet Teşkilatının saflarına katılacak olan genç polis memurlarımızın, ne kadar başarılı bir eğitim alarak mezun olduklarını ve görev yapmaya ne kadar aşk ve şevkle hazır olduklarını, gözlerindeki parıltı ve heyecandan anlayabiliyorum.

Sevgili genç mezunlar,

 

Milli kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize bağlı, emniyet hizmetinin verimliliğini ve niteliğini yükselten, üst görevlere hazır, nitelikli emniyet mensubu yetiştiren çok önemli eğitim kurumlarından biri olan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Daha da önemlisi bugünden itibaren Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin en köklü ve en şerefli kurumlarından biri olan Türk Polis Teşkilatının birer üyesi oluyorsunuz. Bununla ne kadar iftihar etseniz, ne kadar övünseniz azdır. Türk Polisi, vatandaşlarımızdan aldığı güç, destek ve moralle, halkın can ve mal güvenliği ile asayişin sağlanması için zor ve önemli bir görevi, azim ve kararlılıkla yerine getirmektedir. Sizlerin de suç ve suçluyla mücadelede, suçun önlenmesinde ve özellikle önleyici kolluk hizmetlerinde, başarılı bir şekilde hizmet vereceğinize yürekten inanıyorum.

 

Genç Polis Memurları,

Bugünden itibaren ülkemiz adına, milletimiz adına çok büyük sorumluluğu da yükleniyorsunuz. Sizler ayırım yapmaksızın bu ülkedeki her bir ferdin huzurunun ve emniyetinin teminatısınız. Sizler ülkemizin, milletimizin, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın geleceğe doğru kararlı adımlarla yürüyüşümüzün güvencesisiniz. Yine sizler vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, şartlar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetimizi korumaya yeminli, gözü pek Türk Polislerisiniz. Omuzlarınızdaki yükün ve sorumluluğun ne kadar ağır olduğunu, ne kadar hassas olduğunu da çok iyi biliyoruz. İşte bu yüzdendir ki işiniz ne kadar ağır olursa olsun, sorumluluğunuz ne kadar büyük olursa olsun görevinizi hakkı ile yerine getireceğinizi, emaneti hakkı ile koruyacağınızı biliyor, buna gönülden inanıyoruz.

 

Sizleri yetiştirip, bu günlere gelmenizi sağlayan, başta anne ve babalarınız, aileleriniz olmak üzere, sizlerin 4 aylık eğitim-öğretim süresi içerisinde her türlü ihtiyaçlarınızı karşılayarak yetiştiren devletimize ve milletimize olan vefa borcunuzu unutmayın. Onların sizden tek beklentileri, sizin için harcanan emekleri boşa çıkarmadan, bu vatana ve bu millete hak ettiği hizmeti sunmanızdır. Meslek hayatınız boyunca, arkanızda devletimizin ve yüce Türk Milletinin desteğinin olduğunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın.

Çok kıymetli velilerimiz, Şüphesiz bu törenin en mutlu ve gururlu kişileri sizlersiniz. Sizlere, bu gençlere verdiğiniz her türlü emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.

 

Değerli Misafirler, Sözlerimi bitirmeden önce Vatanımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimizi saygı ve sevgiyle anıyor, geride kalan ailelerine sabırlar diliyorum.

 

Genç Polis Memurları, Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan siz 457 genç polis arkadaşımı ayrı ayrı kutluyor, bundan sonraki hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum. ” dedi.

18. dönemde dereceye giren öğrencilere Valimiz Aziz Yıldırım tarafından ödüllerinin takdiminin akabinde 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Polis Meslek Eğitim Merkezi 18. Dönem Mezunu öğrencileri tarafından yemin töreni gerçekleştirildi.

 

Tören bitiminde mezun olan öğrencilerimiz şapkalarını havaya atarak kendi aralarında kutlama yaptılar.