Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olimpik Marsilya’yı 3-1 yendikleri hazırlık maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Şampiyonlar Ligi’ne hazırız” dedi.
Afyon Futbol Fast 2015 Turnuvası’nda Fenerbahçe, Fransız temsilcisi Olimpik Marsilya’yı 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira, sergiledikleri güzel oyun ve aldıkları galibiyetle Şampiyonlar Ligi maçları öncesi hazır olduklarını gösterdiklerini söyledi. Marsilya karşısında takımının sergilediği performansın kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Portekizli teknik adam, “Bildiğiniz gibi 2 gün üst üste maç oynadık. Dünkü karşılaşmadan sonra ben takımımdan bundan daha iyisini bekleyemezdim aslında. Çok mutluyum, çok tatmin olduğumu söyleyebilirim onların göstermiş olduğu performanstan dolayı. Son derece agresif ve kaliteli bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Takım halinde bu oyunu ortaya koyduk ve bizi bekleyen bir sonraki karşılaşma için hazır olduğumuzu gösterdiğimize inanıyorum” diye konuştu.
Bir basın mensubunun takımın savunmasıyla ilgili sorduğu soruya ise Pereira, şöyle cevap verdi:
“Takım halinde savunma yapılır. Takım halinde hücum edilir. Burada sadece defans hattına, sadece stoperlere bir hatayı yıkamayız. Bence futbol kolektif bir oyundur ve takım halinde oynanan bir oyundur. Biz takım halinde hücum eder ve savunma yaparız. Bir hata varsa bunu takım yapmıştır. Dünden bugüne takımın çok daha ileriye gittiğini düşünüyorum. Çok agresif ve konsantre bir görüntü ortaya koyduk.”
Basın toplantısının ardından sarı-lacivertli kafile kentten ayrılmak için karayolu ile Kütahya’nın Altıntaş ilçesindeki Zafer Bölgesel Havalimanı/na gitmek için yola çıktı.