Vali Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan Halk Günü Toplantısına katılan Kuran Kursu hocası  Nesibe Gündoğan ve Kur'an Kursunun kadın öğrencileri Mahalle muhtarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Kanlıca Mahallesi’nde bulunan Miraç Camii’nde Müftülüğün görevlendirmesi ile görev yaptığı belirten Kur'an Kursu Öğreticisi Nesibe Gündoğan, “Mahalle muhtarı sürekli olarak beni Müftülüğe şikayet ediyor. Aynı zamanda caminin dernek başkanı olan muhtar kızından dolayı bana baskı kuruyor. İzinli olsam bile beni çağırıyor. Amirim gibi davranıyor” derken Miraç Camisi’ndeki Kuran Kursuna katılan bayan vatandaşlarda mahalle muhtarlarından duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler.

Kur'an Kursuna devam eden bayanlar "Mahalle muhtarının kızı camide Halk Eğitimden ücret alarak nakış dikiş kursu açıyor. Nakış dikiş kursu ile Kur'an Kursu çalışmaları çakışıyor. Bu nedenle Muhtar ve kızı, kendilerine engel olarak gördükleri için Kur'an Kursu hocamızı hedef haline getirdi. Hocamızı basit ve yalan sebeplerle Müftülüğe sürekli olarak şikayet ediyorlar" dedi.

Sürekli olarak yapılan şikayetlerle ve Kur'an Kursu hocalarının muhtar ve kızı tarafından rahatsız edilmeleri ile hocalarının yapmak istediği faaliyetlerini yapamadığını belirten mahalleli kadınlar "Biz camide Kur'an öğrenmek istiyoruz. Ama hocamıza engel oluyorlar. Biz hocamızdan memnunuz. Allah razı olsun Hocamız mahallenin kadınlarına her zaman bir şeyler öğretmek için çalışıyor" dediler.

Bu şikayetler üzerine Vali Yıldırım, “Siz müftülüğün kadrolu elamanımısız? Sorusuna evet cevabı veren Nesibe Gündoğan’a  Vali Yıldırım, “Sizin mesailerinize muhtarın karışma hakkı yok. Sizin amiriniz İl Müftülüğüdür. Muhtarla ilgili şikayetlerinizi değerlendireceğiz”  cevabını verdi.