Sandıklı İlçe Müftümüz Davut Çalışkan tarafından gerçekleştirilen İhtida töreni ile Müslümanlığa ilk adımlarını atan Paolo Veneri, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Müslümanlığı kabul eden Paolo Veneri burada Fatih ismini kullanacağını, Sandıklıda Müslüman olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu, bu gerçekleştirilen tören ile hem Müslüman hem Sandıklılı olduğunu dile getirerek; "Belediye Başkanımız Mustafa Çöl'e, İlçe Müftümüz Davut Çalışkan'a, Ahmet Nayan'a, Şükrü Özdinç'e" ne kadar teşekkür etsem azdır ifadeleri yer verdi.



İhtida töreninde Müslümanlığı seçen Fatih kardeşimizin şahitliğini Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl ve Ahmet Nayan yaptılar. İhtida belgelerini imzalayan Başkan Mustafa Çöl burada Müslüman olarak Fatih ismini alan kardeşimize hayırlı olsun dileklerinde bulunarak kısa bir açıklama yaptılar.



Başkan Çöl açıklamasında; "Değerli büyüğümüze İslamiyeti seçtiği için tebrik ediyorum ALLAH bu yoldan ayırmasın inşallah. Önce Müslüman sonra Sandıklılı yaptığımız isminide Fatih olarak değiştiren abimizin gösterdiği bu gayret bizleri de ziyadesiyle heyecanlandırdı ve mutlu etti. Hayırlı olsun." dedi.



İhtida töreninin akabinde İlçe Müftümüz Davut Çalışkan tarafından, Müslümanlığı seçen Fatih kardeşimize Müslüman olduğuna dair İhtida belgesi, Kuran-ı Kerim, İslamiyet Rehberi, Peygamber Efendimizin Hayatının anlatıldığı kitaplar ile seccade hediye edildi.