Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol takımı kendi evinde mağlup ettiği İstanbul Teknik Üniversitesi maçından sonra yapılan basın toplantısında konuşan Afyonkarahisar Belediyespor Baş Antrenörü Deniz Atak puan puan cetvelinde henüz istedikleri yere ulaşmadıklarını ifade etti Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Afyonkarahisar Belediyespor kendi evinde ağırladığı İstanbul Teknik Üniversitesi 81-76’yla mağlup etmeyi başardı. Galibiyetin ardından basın açıklaması yapıldı. Bu maçın bir başlangıç olduğunu belirten Afyonkarahisar Belediyespor Baş Antrenörü Deniz Atak bundan sonraki maçların kazanılmaması halinde bu galibiyetin bir anlamının olmayacağını aktardı.
“DİĞER MAÇLARI DA
KAZANMAMIZ GEREKİYOR”
Diğer maçları kazanamadıktan sonra bu galibiyetin bir anlamının olmadığı belirten Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol Baş Antrenörü Deniz Atak, “Her maç önemli her maçı kazanmamız gerekiyor. İTÜ çok güçlü bir takım ama bizim ihtiyacımız vardı. Aslında biz potansiyelimizi oynayamıyoruz. Rakiplerimize karşı aldığımız galibiyetler geleceğe daha güvenli bakmamızı sağladı. Ancak halen tehlikeli bölgeden uzaklaşmış değiliz. İTÜ maçında her iki taraf da gergin olmasına rağmen iyi oynadık. Maç genelinde çok hata yaptık. Kazanmak bu hataları görmemizi engellemiyor. Hep daha dikkatli olmak zorundayız. Üç maçlık seriyi devam ettirerek orta sıralarda kendimize yer bulmak durumundayız. Puan cetvelinde henüz istediğimiz yere ulaşmadık. Arka arkaya gelen mağlubiyetler nedeniyle orta sıralardan aşağıya doğru sürüklendik. Yine belki çok sayı yedik ama şu dakikada galibiyet bizim için çok değerli nasıl olduğunun olduğu açıkçası önemi yok. Biraz psikolojik olarak rahatladıktan sonra daha da iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Sonuçta daha çok yolumuz var yani takımlar çok yakın birbirlerine. Bu bir başlangıç ve öbür maçları kazanamazsak, gerekli maçları kazanamazsak, sonuçta bunun da bir anlamı olmayabilir. Buna anlam kazandırmak için diğer maçları da aynı ciddiyet ve sertlikte kazanmamız lazım. İTÜ’yü de tebrik ediyorum.” ifadesine yer verdi.
“ÖNEMLİ BİR MAÇ KAZANDIK”
Seyircinin desteği ile önemli bir kazandıklarını belirten Afyonkarahisar Belediyespor başarılı Basketbolcuları’ndan Fırat Aydemir, “Bizim gerçekten çok önemli bir maçtı, seyircimiz bizi yine yalnız bırakmadı. Gerçekten lig için çok kritik ir maçtı. Önemli bir galibiyet aldık ve İTÜ ile aramızdaki farkı 3 galibiyete çıkardık. İnşallah kalan 4 maçtan birini daha kazanarak ligde yerimizi garantileyeceğiz, ondan sonra da diğer maçları da alarak sezonu iyi bir yerde bitirmek istiyoruz.” dedi. (Kocatepe Gazetesi)