ByLock kullanmadığını iddia eden Ersevim Ş ’nin ByLock’tan 1636 mesaj attığı buna karşılık ise 1678 mesaj alıp 956 tanede mail gönderdiği ortaya çıktı. 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası alan Ersevim Ş. tutuklandı.

 

Tutuksuz sanıklardan Ersevim Ş. dün son savunmasını yaptı. Ersevim Ş  ile ilgili olarak Emirdağ İlçe İmamı Uğur Mart’ın eşi Leyla Mart tanık olarak ifade verdi. Biz Emirdağ İlçesine geldiğimizde Ersevim Ş. burada yurtta görevliydi. İlçeye geldiğinde bizi karşılayan kişiydi. Ben kendisinin bölge ablalığı yaptığını duydum. Bölge ablaları ev hanımlarına sohbet verir, kurban ve burs gibi konularda bilgilendirme yapardı” dedi.

 

Eşi de aynı suçtan tutuklu

 

Tanık ifadelerinden sonra ByLock analiz raporları okundu. ByLock’a kullanıcı adı olarak kendi ismini şifre olarak ise eşinin ismini kullanan Ersevim Ş.hiçbir şekilde ByLock kullanmadığını söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, Ersevim Ş.’nin ByLock’tan 1636 mesaj attığını, 1678 mesaj aldığını, 956 tanede mail gönderildiğini analiz raporlarında çıktığını söyledi. Mesajlaştığı kişileri tanımadığını söyleyen Ersevim Ş., “Ben devletime, milletime bağlı bir kişiyim. Hiçbir şekilde terör örgütü üyesi değilim. Benim eşimde aynı suçlamalardan dolayı 15 aydır tutuklu. Bunların yurtlarında çalıştım ama bunların örgüt olduğunu bilmiyordum” dedi. Mahkeme heyeti tutuksuz sanık Emirdağ ablası Ersevim Ş.’ye 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası vererek tutukladı.