Afyon Haber

ELÇİ VE YAĞCI 15 TEMMUZ DARBE GECESİNİ ANLATTILAR

Abone Ol


Türkiye'de, 15 Temmuz gecesi TSK içindeki bir grup asker tarafından yapılmak istenen hain darbe teşebbüsünün yapıldığı gecede Radyo 03 ve Armoni FM ortak yayını AFİMED Genel Yayın Yönetmeni Arif Yağcı ve Armoni FM sahibi Yüksel Elçi’yle birlikte başarılı ve örnek bir sınav verdi.

Darbe girişiminin olduğu gece, Türkiye'de ve Afyonkarahisar'da gecenin 03'ünde ilk sivil toplum örgütü ve gazeteci derneğinden tepki açıklamasını Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) adına Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Elçi yapmıştı. AFİMED'in darbe teşebbüsünü kınayan sert açıklaması gece saat 03.00 sıralarında afyonhaber.com'dan yayınlandı. 

Darbe girişiminin yapıldığı gece, Armoni Fm ve Radyo 03 ortak yayınla bu hainliği ve milletin tepkisini gün boyu saatlerce canlı olarak yayınlamıştı. Hain darbe girişimin ilk ortaya çıktığı gece saat 23:00 sıralarında başlayan canlı yayın sabahın aydınlanmasına kadar sürmüştü.

TBMM'de, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından "Medya ve Demokrasi" etkinliği düzenledi.Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) Başkanı ve Radyo 03’ün sahibi Ömer Elçi  15 Temmuz hain darbe girişiminde Başbakan Binali Yıldırım’ın “Bu bir darbe girişimidir.” açıklamasının hemen ardından Radyo 03 ve Armoni FM ortak yayını ile yaptığı yayınlarla tavrını ortaya koymuştu.

Hain darbe girişimi başarısız olana kadar mikrofon başında Radyo 03 ve Armoni FM ortak yayını AFİMED Genel Yayın Yönetmeni Arif Yağcı ve Armoni FM sahibi Yüksel Elçi sunumlarıyla yapılan canlı yayın, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği RATEM'in “Medya ve Demokrasi Etkinliği”nde Başbakan Binali Yıldırım’ın elinden ödül aldı.

Ratem Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy tarafından organize edilen büyük medya buluşması etkinliğinde, Radyo 03 ve Armoni FM adına , Başbakan Binali Yıldırım’dan ödülü Ömer Elçi aldı.