TÜBİTAK tarafından desteklenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı Vali  Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Açılışa Vali  Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ertan Göv, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda fuar hakkında bilgiler veren Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş; “2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında hizmete giren Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezimizde TÜBİTAK 'IN desteğiyle bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarı açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda fizik alanında 2, edebiyat alanında 2, sosyal bilimler alanında 2, matematik alanında 5, kimya alanında 1, biyoloji alanında 1, teknoloji tasarım alanında 4, bilişim alanında 1, görsel sanatlar alanında 1 ve İngilizce alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 39 öğrencimiz 14 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarıyla ortaya koydular. Yine fuar kapsamında görsel sanatlar sergimiz ve BİLSEM orkestramızın sunumları da siz değerli konuklarımıza takdim edilecek. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarımıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Daha sonra fuarın açılışını gerçekleştiren Vali  Aziz Yıldırım, öğrenciler tarafından hazırlanan ve sunulan yaklaşık 20 projeyi tek tek yakından inceledi. Proje sahipleri öğrenciler de yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verirken, Vali Aziz Yıldırım’ın kendilerine yönelttiği soruları en iyi şekilde yanıtladılar.

 

Birbirinden önemli buluşların sergilendiği fuarda öğretmenlerimize ve öğrencilerimize proje çalışmalarına gösterdikleri özveri için teşekkür eden Vali  Yıldırım, bundan sonraki çalışmalarında da başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.