Programa; Kaymakam Mustafa Şahin, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Azyaman, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Ağır Ceza Reisi Kadriye İlhan, Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Serkan Ateş, İlçe Müftümüz Şahin Yaşar, emniyet personeli ve aileleri katıldı.

 

Emniyet Müdürü Yunus Dinç konuşmasında şunları söyledi; “Polis teşkilatı 10 Nisan 1845 yılında polis nizamnamesi ile kurulmuş olup 172 yıldır faaliyetini sürdürmektedir. Asayişin sağlanması, kamu düzeni, huzur ve güven ortamının sağlanması, suçun önlenmesi, işlenmiş olan suçların faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi görevlerini yürütmektedir. Ebediyete intikal etmiş Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, meslektaşlarıma bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum.” Dedi. Emniyet Müdürü Yunus Dinç, emniyet personeline verilen destekten dolayı Kaymakam Şahin’e ve protokole teşekkür etti.

 

Belediye Başkanı Saffet Acar ise şunları söyledi; “Polis teşkilatının bu gün 172. Yıl dönümünü kutluyoruz. Polis bizim her şeyimiz, bu gün güvenle evimizde rahat uyuyabiliyorsak onların sayesinde uyuyoruz. Zor bir meslek, canı pahasına bu ülkenin emniyeti güvenliği için çalışan arkadaşlarımız. Bu camia içerisinde Şehit olanlarımız var, gazi olanlarımız var. Her ne kadar polis arkadaşlarımız sayısı olsa da Dinar’ın emniyeti huzuru için canla başla çalışıyorlar. Nice nice polis günlerine diyorum hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi

 

Üç yıldır ilçede görev yaptığını dile getiren Kaymakam Mustafa Şahin ise konuşmasında şunları söyledi; “Emniyet teşkilatımız ile ilgili genel gözlemim fedakârlık öz verilik mesleğinden başka bir şey olmadı. Eksik kadro ile çalışmalar diğer yandan da beklentiler… Bütün bunları sayın müdürümüzün önderliğinde sizler fedakârdanken tavırlarla, yaklaşımlarla çalışıyorsunuz ve yerine getiriyorsunuz. Ben buradan anlıyorum ki emniyet personelimizin eşleri de bir o kadar fedakâr kendilerine teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım, emniyetimiz ile ilgili bu sene çalışmamamız var. Emniyet binasını değiştireceğiz. Şu anda ki mevcut emniyet binası sosyal tesis yapılması düşünülüyor. Muhtemelen orayı öğretmen evi yapacağız. 2017 yılı içinde de yeni bir emniyet binamız yapılacak. Programa alınmış ve ödeneği de alınmış durumda. Sadece yeri ile ilgili ileriki günlerde bir çalışma yaparız. Şehitlerimize rahmet gazilerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum sevgilerimi saygılarımı sunuyorum gününüz kutlu olsun.” Dedi.

 

Program sonrasında emniyet mensuplarımıza zabıta ekipleri tarafından çiçek takdim edildi.