Hizmete girdikten sonra ismi belirlenmeyen ve bu nedenle “Yeni Şehir Stadı” olarak adlandırılan Afyonkarahisar Spor Kompleksi içerisindeki stada “Kocatepe Stadı” adı verildi. Afyonkarahisar Spor Kompleksi’ndeki stadın ismi ile ilgili hiçbir karar alınmamasına rağmen zaman zaman “Afyon Arena Stadı” olarak kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Stadın ismi belirlenmediği için halk arasında zaman zaman Arena Stadı olarak kullanılıyordu. Ancak dört ay önce aldığımız kararla Yeni Şehir Stadı’na ‘Kocatepe Stadı’ adını verdik” dedi.

Türkçe’ye uygun isimler verilmesinden yana olduğunu ve son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da gündeme getirilen, Arena isminin çıkarılmasını büyük bir hassasiyet ve memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisar’da malup çok güzel bir stadyum yapıldı. 15 bin kişi kapasiteli, altında bin araçlık kapalı otoparkı bulunan muhteşem bir stadyum var. Bazı yerlerde bu stadyumun adının ‘Afyon Arena’ olarak kullanıldığına yönelik duyumlar aldık. Ancak stadyumun açıldığı 2015 yılından beri hiçbir zaman ne belediyemiz, ne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ne de bakanlıklarımız hiçbir yerde arena tabirini kullanmadı. Bizim stadımızın adının hiçbir yerinde arena bölümü yoktu, hiç olmadı. Olmayan bir şeyin değiştirilmesi de söz konusu olamaz” dedi.

Stada isim verilmediği için şu ana kadar Afjet Afyonspor’un oynadığı maçlarda adının “Yeni Şehir Stadı” olarak yazıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Dört ay önce aldığımız kararla Spor Kompleksi içerisindeki stada “Kocatepe Stadı” adını verdik. Bu konuda CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan da ‘Kocatepe Stadyumu’ olarak teklifte bulunmuştu. Bu konuda onlarla aynı düşüncede olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Spor Kompleksi ve bu kompleks içerisinde yer alan diğer tesislerin isimlerini ise henüz belirlemediklerini sözlerine ekledi.