Türk Kızılayı’nın ‘kış şartları nedeniyle bağışlar ve stoklarda azalma var’ çağrısı üzerine Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü harekete geçti. Genel Müdürlük binası içerisinde bir stant açıldı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’nın öncülüğünde, çalışanlar kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Akarca, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hep birlikte Kızılay’ımıza her alanda, her sahada ve şu anda da destek olmayı milli bir görev olarak düşünüyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların ve kurumların her zaman Kızılay’ın yanında olacaklarını ifade eden Akarca, "Bizim memleketimizin alışkanlığı şu; harbe daima kumandan önde gidiyor. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı her alanda takip etmeye çalışıyoruz en çok çalışan onlar, biz de çok çalışmaya gayret ediyoruz." dedi.

 

Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Murat Güler de desteklerinden dolayı Akarca'ya teşekkürlerini iletti. Son birkaç gündür vatandaşların çağrılara karşılık verdiğini ve kan bağışı sayılarını artırdıklarını belirterek “Yaklaşık son 10 yıldır Türk Kızılayı’nın kan bağışı konusunda almış olduğu yolu hepiniz takip ediyorsunuzdur. Gönüllü ve düzenli bağışçı hedefimiz. Soğuk aylarda ve ramazan ayındaki düşüşü bu şekilde farkındalığı artırarak aşmaya çalışıyoruz. Bu tarz organizasyonlarla da bu dönemi sıkıntısız bir şekilde atlatacağımızı düşünüyorum. " ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Akarca da farkındalığın artırılması için kampanyaya destek verdi.