Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, yaygın ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Emirdağ Belediyesi konferans salonunda basın mensuplarına konuşan Başkan Kargın, basın mensuplarının her birinin değerinin yüksek olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar'dan Zeytin Dalı operasyonunda Afrin ve çevresinde görev alan basın mensuplarının olduğuna dikkat çeken Başkan Kargın, Türk Askerine ve orada görev yapan tüm basın mensuplarına başarılar diledi.

Başkan Kargın, "Bir çok insan savaştan kaçarken gazetecilerimiz büyük bir cesaret örneği göstererek, operasyonda Türk halkının doğru bilgiler almasını sağlıyor. Milletin moralini yüksek tutacak ve doğru bilgileri almasını sağlayacaklar. Bu büyük bir cesaret örneğidir. Yanlış bir bilgi halkımızda ve ordumuzda moral bozukluğuna neden olabilir. Bunun için Türk basın çalışanlarının doğru bilgilerine ihtiyacımız var. Allah onların burunlarını kanatmadan ailelerine kavuşmalarını sağlasın" dedi.

ASKERİMİZİN YANINDAYIZ

Türk askerinin Zeytin Dalı operasyonu ile büyük bir sınav verdiğini belirten Başkan Kargın, "Türk askeri 7 düvelin bulunduğu bir bölgede operasyonlar yapıyor. Bu zor şartlarda operasyonlarına devam eden askerimizin yanındayız. Allah onların tırnağına bir tek saçının teline zarar vermesin. Dualarımız askerimizle. Başarılarla tekrar ülkemize dönmelerini nasip etsin" diye konuştu. 

BU BİR HİZMET YARIŞIDIR

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, belediye olarak yaptığı çalışmalara da değinerek, "Amacımız geçmişi karalayarak, geleceğe hava atmak değil" dedi.

Geçmişten günümüze Emirdağlılara hizmet eden herkese ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Kargın, "Bu makamlar bir hizmet yarışıdır. Her şeyin, her yapılan hizmetin beğenilmesini beklemek doğru değil. Bunu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz. Biz her türlü eleştiriyi hakarete vardan kabul ediyoruz. Biz eksiklerimizi kapatma, üstünü örtme taraftarı değiliz. Baskı yaparak insanların yanlış bilgilendirilmeleri taraftarı da değiliz. Böyle bir beklentimiz de yok böyle bir niyetimiz de yok. Biz her zaman doğru yapmaya çalışıyoruz takdiri de vatandaşımıza bırakıyoruz" dedi.

 ELEŞTİRİLER ZARARLARIN ÖNÜNE GEÇER

Belediye çalışmalarının eleştirilmesinin bir zararın önüne geçtiğini belirten Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, şöyle dedi:

"Belediyelerin yaptığı hizmetlerin eleştirilmesi, hesaplarının incelenmesi bazı zararların önünü geçer. Keşke eksiklerimizi günlük olarak tespit edebilsek, keşke hiç eksiğimiz olmasa. Zaman zaman söyleniyor ve seçim zamanında verdiğim sözlerden dolayı Hz. Ömer adaleti isteniyor. Bir kere Hz. Ömer olmak kolay değil. Ancak onu taklit ederiz. Ancak onu takip ederiz ve onun yaptıkları gibi yapmaya çalışırız. Hz. Ömer'in dediği gibi kurdun da kuzunun da hakkını korumak ve bunun da hesabının bizlere sorulacağının bilincinde olmak lazım."

TÜM EMİRDAĞLILARIN BELEDİYE BAŞKANIYIM

Sözlerine siyasi görüşlerinin yanı sıra seçilmesinin ardından tüm Emirdağlıların belediye başkanı olarak görevine devam ettiğini hatırlatan Başkan Kargın, belediyenin ciddi bütçe açıklarını, yaptıkları tasarruflar ve öz gelirlerin artırılmasıyla ciddi anlamda giderdiklerini ifade etti.

Göreve geldiği Nisan 2014 tarihinden itibaren ciddi tedbirler aldıklarını hatırlatan Başkan Kargın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göreve geldiğimiz günden beri ciddi tedbirler aldık. Bu bazılarını üzmüş veya bazılarını kırmış olabilir ancak bu gerekliydi. Biz hiç bir ayrım yapmadan insanların yapabileceği konularda görevlendirerek ciddi bir tasarrufa ve ciddi bir bütçe kontrolüne gittik. İyi bir mali disiplin ile 12 milyon liralık bir bütçemizle, 40 milyon liralık borcumuzu 17 milyona kadar düşürdük. Geçmişe bir sünger çektik ancak önümüzdeki süreci de iyi yönettik. 12 milyon liralık bütçemiz 24 milyona çıktı. Rakamlardan korkmadan, iyi bir planlama ile bu sıkıntıları aştık."

HARCAMALARI KISTIK AMA HİZMETİ KISMADIK

Belediye harcamalarında gidilen tasarrufların hizmeti engellenmediğine dikkat çeken Başkan Kargın, çarpıcı rakamlar verdi.

Başkan Kargın, "Biz hizmetleri yaparken tasarrufa gitmedik. Hizmetlerimizi artırarak yaparken, bunlara yapılan harcamalarda tasarruf yaparak yaptık. Mesela bu belediyede 2012 yılında temizlik hizmetlerinde 28 kişilik bir ekiple hizmet verilirken aylık 120 bin lira aylık hak ediş ödenmiş. Aradan geçen 6 yıl sonra temizlik hizmetindeki kişi sayısını artırdık, makine ekipmanlarını artırdık ve daha temiz bir Emirdağ sloganıyla yola çıktığımızda bizim aylık hak edişlerimiz 100 bin liraya anca vardı. 6 yıl önce 120 bin lira aylık hak ediş ödenirken şimdilerde bu rakam giderek düştü. 6 yıl içerisinde meydana gelen enflasyon artışlarını da hesap edersek, bu rakamların artması gerekirken biz düşürmüşüz. Biz bu 4 yıllık görev süremizde yaptığımız tasarruflarla 3 milyon lira tasarruf sağlamışız" şeklinde konuştu.

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALMAMIŞ

Belediye hizmetlerinde özellikle su ödemelerinde bir artışa gidilmediğine dikkat çeken Başkan Kargın, zarar eden toplu taşımanın bile kâra geçtiğini hatırlattı.

"Özellikle geçmiş dönemde bütçeden çok borçlanma yapılmış, ama nasıl ödeneceğinin planlaması yapılmış" diye Başkan Kargın, "Bu düşünmeden yapılan borçlanmaların ödemeleri 2025 yılına kadar sürecek. Yani onların yaptığı borçlanmaları şu anda bizler ödüyoruz. Parayı veren düdüğü çalar derler ama bu böyle olmamış. Düdüğü çalan parayı almış gitmiş."

SORUNU HEMEN ÇÖZME TARAFINDAYIM

Göreve geldiğimden bu yana sorunu hemen çözme taraftarı olduğunu vurgulayan Başkan Kargın, "Ben gördüğüm duyduğum sorunu anında çözme taraftarıyım. Biz makam olarak vitesten atma yeri değiliz, şikayet etme yeri değiliz, biz şikayeti dinleyip çözüm bulma yeriyiz" dedi.

Başkan Kargın, belediye olarak öz gelirleri artırırken, kimseyi üzmeden zam yapmadan yapmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Başkan Kargın, "Diğer belediyelere baktığımız zaman devletten gelen paralarla iş yapmaya çalışırken biz öz gelirlerimizle hizmet yapmaya çalışıyoruz. Maden bulmadık, petrol kuyusu açmadık. Biz tüm mali bütçemizi ciddi anlamda kontrol altına alarak yaptık" diye konuştu.

SOHBET YEMEKLE DEVAM ETTİ

Emirdağ Belediyesi Konferans Salonunda yaygın ve yerel basın çalışanları ile bir araya gelen ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Kargın, daha sonra Otogar Cafe'de basın çalışanlarına bir yemek verdi.

Yemekte de basın çalışanları ile sohbetine devam eden Başkan Kargın, gazetecilerin kendisi ve belediye çalışmaları hakkındaki merak ettiklerini de samimi bir dille anlattı.

Yemek sonrası tüm gazetecilerin ve belediye çalışanların da eşlik ettiği Zeytin Dalı operasyonuna katılan ve tüm askerlerimiz için bir de Kur'an-Kerim okundu.

Öğle yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Kargın daha sonra gazetecilerle belediye hizmetlerini yerinde gösterdi, bilgiler verdi.

Başkan Kargın'ın basın toplantısına MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak destek verdi.