Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 26 Mayıs Cumartesi günü saat 11.30’da Pazar Yeri Nuribey Kasabası’nda düzenlenecek merasimde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Afyonkarahisar Merkez Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Sulaması’nın temelini atacak.

 

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu düzenlenecek merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE 10 MİLYON TL GELİR ARTIŞI SAĞLANACAK

 

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Afyonkarahisar Merkez Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Sulaması ile arıtılmış atık sular, ilave inşa edilecek üniteler ile sulamada kullanılabilir hale getirilecek. 51 milyon TL yatırım bedelli tesis hizmete alındığında Karaaslan köyü arazileri ile Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde toplam 9.050 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak. Böylece ülke ekonomisine yıllık 10 milyon TL gelir artışı sağlanacak.

 

Atıksuların arıtılarak sulamada kullanılması  çevre bakımından güvenilir bir geri dönüşüm projesi olup, bu sayede mevcut yeraltı ve yüzey su kaynaklarına olan bağımlılığın azalması da mümkün hale gelecek.

 

Ayrıca merasimde ceviz, badem, zerdali, sedir ve iğde türlerinden oluşan toplam 2.500 adet fidan vatandaşlara dağıtılacak.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI Prof. Dr. VEYSEL EROĞLU’NUN AFYONKARAHİSAR PROGRAMI

 

26 MAYIS 2018 CUMARTESİ

 

11.15-11.30 Afyonkarahisar – Nuribey

 

11.30-12.30 DSİ Afyonkarahisar Merkez Evsel Atıksu Arıtma Tesisi Sulaması Temel Atma Merasimi ve Fidan Dağıtım Merasimi (Yer: Nuribey Pazar Yeri)

 

12.30-12.45 Nuribey - Afyonkarahisar

 

13.00-13.30 Serbest Zaman

 

13.30-16.00 Esnaf Ziyareti

 

20.00 Sokak İftarı ve AK Parti Milletvekilleri Aday Tanıtım Programı (Yer: Cumhuriyet Mah.)