Ziyarette Alevi Dedesi Ali Demir, Alevi vatandaşlarımızın için yapım çalışmaları devam eden Cemevi projesinden dolayı Başkan Çoban’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

         Afyonkarahisar'daki Alevi kardeşlerimizin modern ve ferah bir ortamda cem yapmaları için imkânların adeta seferber edildiğini söyleyen Alevi Dedesi Ali Demir, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere şükranlarını sundu.

 

        Alevi vatandaşlarımızın inançlarını daha rahat yaşayabilmesi için  her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, bu desteğin süreceğini belirtti.  Ülkemizin ihtiyaç duyduğu en büyük güzelliğin birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen, Başkan Çoban, bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasıyla hiç bir ayrım gözetmeksizin Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle,  Lazıyla, Çerkeziyle kardeşlik duygularıyla hareket etmemiz gerektiğine işaret etti.  Başkan Çoban, birliğimizi, kardeşliğimizi bölmeye çalışan iç ve dış güçlere karşı omuz omuza hareket etmemiz gerektiğini vurguladı.

 

           Ziyarette ayrıca geçtiğimiz aylarda Belediyemiz tarafından düzenlenen ‘Birlik ve Beraberlik Gecesi’ne ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak düzenlenen gecenin önemine dikkat çekildi.