Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı tarafından öncelikle İstanbul Ayasofya’da Sabah Namazı  ve sonrasında Kocaeli’de Fetih Gençlik Şöleni, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda başlayacak.

Türkiye’nin dört bir yanından herkes önce Sabah Namazı için İstanbul’da Ayasofya Camii’nde sonrasında  her yıl olduğu gibi İzmit’te Fetih Şöleni için buluşacak.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem COŞKUN, şölendeki etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Coşkun; “Kur'an-ı Kerim ziyafeti, ezgi ve marşlarıyla sanatçılarımız, kum sanatı gösterisi, muhteşem fethin canlandırılması,  mehteran ve havai fişek gösterileri ile fetih heyecanını tekrar yaşayacağız. Programımıza Türkiye’nin ve birçok İslam ülkesinin devlet büyükleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak. Fethi yeniden yaşamak ve yepyeni fetih ufuklarına yelken açmak için tüm halkımızı Fetih ve Gençlik Şölenimize bekliyoruz” dedi. 

 

FETHİN 563. YILI

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı’nın bütün insanlığın yararına hayrı ikame etmek, iyi, doğru, faydalı ve adil olanı hâkim kılmak için var olduğunu vurgulayan Muharrem COŞKUN, “İstanbul'un Fethi'nin 563. sene-i devriyesini idrak etmekteyiz. İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin yıldönümünü büyük aşk ve heyecanla yaşıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethederek fethin ne demek olduğunu bütün dünyaya öğretmiştir. Bu genç ve azimli padişah, zaferini masum halkı öldürerek kirletmemiş, bilakis gösterdiği tevazuu ve hoşgörüyle kalpleri fethetmiştir.” diye konuştu. Tüm Afyonkarahisar halkını şölene davet eden Coşkun şöyle devam etti:

“Toplumun her türlü kültürel, tarihî ve manevî mirasının korunması, yaşatılması hususunda kendine düşen yükümlülükleri ertelemeden yerine getiren Anadolu Gençlik Derneği olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da fethin anlamından planlı, programlı şekilde adım adım uzaklaştırılan gençliğimize fethi anlatmak için ülke çapında faaliyetler düzenliyoruz. Bu yılki fetih kutlamalarımız İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda 28 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacaktır. 

 

SABAH NAMAZI: 28 ŞUBAT CUMARTESİ / 03:00 / İSTANBUL - AYASOFYA CAMİİ

 

FETİH ŞÖLENİ : 28 ŞUBAT CUMARTESİ / 17:00 / KOCAELİ – İSMET PAŞA STADI