Afyonspor'da yaz buhranından sonra şimdi de sonbahar buhranı çıktı. Yaz aylarında yönetim zar zor oluşurken  şimdi de yönetim, istifalarla ve Kulübü teslim etmek konularıyla çalkalanıyor.

Bizim şu anda öğrenebildiğimize göre 3 yönetici istifa etti,  yönetimde diğer kalanlar da kulübe teslim etmek için Valilikten randevu talep etmiş durumdalar.  Büyük ihtimalle Sayın Valimizle de görüşüp, kulübü teslim edecekler.

Yönetimin devam etmek gibi bir düşüncesi yok bu süreçte çok yalnız kaldılar maddi olarak da desteklenmediler özellikle Afyonkarahisar'daki iş çevreleri tarafından.  Valilik ve belediye üzerlerine düşeni yaptı  ancak biz de köşemizden defalarca çağrıda bulunduk, duvarlardan ses geldi Afyonkarahisar'dan geçimini  sağlayanlar, zenginliklerine zenginlik katanlar maalesef bu şehrin bir de profesyonel bir takımı var demediler. 

Basketbol, voleybol takımları gitti zaten, yerinde yeller esiyor. İstisnaları bir kenara bırakalım, spor kompleksinden en çok kazanç sağlayan termal oteller ve büyük iş adamları ne hikmetse Afyonspor’a destek çağrılarına kulak tıkadılar. Takımda da işler sportif anlamda iyi gitmeyince taraftar haliyle sorumlu arıyor ve burada faturayı yönetime çıkarıyor.  Yönetim en zor zamanda takıma sahip çıktı ve taşın altına ellerini koydular.  Bir kulübü maddi manevi  idare etmek, onun masraflarını karşılamak günümüzde oldukça güç.  Transfer maliyetleri diğer maliyetler derken çok ağır bir maddi yükü  yönetim  yüklenmiş durumda.  

Muhtemelen yönetim olağanüstü kongre kararı alacak ve yeni yönetim oluşacak.  Burada şehrin dinamik  güçlerinin harekete geçmesi gerekiyor.  Sayın Valimiz öncülüğünde,  belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve şehrin diğer önde gelenleri,  ortak bir yönetim listesi yaparak Afyonspor'a yeniden sahip çıkmalılar. 

Geçen sezon olduğu gibi yine belediyeden veyahut şehrin önde gelenlerinin uygun gördüğü bir başkan ve onun ekibiyle yola devam edilmeli ve Afyonspor muallakta bırakılmamalıdır.  Sportif olarak da takım oldukça kötü durumda.  Şu anda maalesef düşme hattında yer alıyor.  Eldeki kadro bu durumu hak etmiyor açıkçası. Bu kadro toparlar onlarda bu azmi görebiliyorum.  Taraftarların da takıma destek çıkarak onları maçlarda iteklemesi gerekiyor. 

Hep destek tam destek bilinciyle takımımız desteklenmeli ve oyuncular motive edilmeli bunun yanında başarılı sonuçlar beklenmelidir. Lig uzun bir maraton birçok şey düzelebilir, bu köprünün altından daha çok sular akar. Bu sezon takım ligi orta sıralarda bir yerlerde tamamlamış olur diye düşünüyorum, bizim için bu da yeterlidir açıkçası. Kimse yok şampiyonluktu, yok play off tu gibi..  ham hayallere kapılmasın. 

Ekonomik olarak da zor zamanlardan geçiyoruz bu zor ekonomik şartlarda takımı ayakta tutmak ve sürdürülebilir olması en büyük kazanç olacaktır. Afyonspor'dan cumartesi günü,  içerideki Karacabey maçından itibaren güzel sonuçlar, galibiyetler bekliyoruz, takıma güveniyoruz, inanıyoruz.  Bu maçta Afyonkarahisar'ın önde gelenleri tribünde yer alıp takıma destek vermeliler ve Afyonspor'un sahipsiz olmadığını göstermeliler.

Lokman ÖZKUL

 Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]