Afyonspor bu sezona yeni bir yönetim ve yeni bir kadro ile başladı. Sezon öncesi yönetime hedeflerini sorduğumuzda şampiyonluk dediler. Sezon başladığında, birçok maç oynandığında kurulan bu kadronun şampiyonluk kadrosu olmadığını gördük. Orta sıralara oynayabilecek bir takımdı en çok play off u zorlardı. Transfer edilen oyuncuların alacakları ödenmedi ve takımın neredeyse tamamı ilk yarının sonunda dağıldı.

Takımda kaleci Boran stoper Batuhan, orta saha Samet Semiz, Burak Topçu ve yine takıma ikinci yarıda tekrar dahil olan Kaptan Kerem Kaya kaldı ve diğer genç oyuncular..  Genç oyuncular ağırlıklı bu kadromuz geri kalan sürede onur mücadelesi verdiler, birçoğu para dahi almadan oynadı, sonradan oluşturulan yeni yönetimle, alacaklarını aldılar diye biliyorum.

Türkiye'de böyle bir mücadeleyi verecek oyuncu grubu çok az bulunur. Bunlardan biri de Afyonspor'daydı. İkinci yarı tamamen ligde kalmaya odaklandık. Birçok maçı ‘Çanakkale Geçilmez’ savunma anlayışıyla  oynadık ve bunların bir çoğundan da puan çıkardık. Galip gelmemiz gereken maçlarda da galip gelerek korkulu rüya görmekten kurtulduk. Örneğin; Yeni Mersin İ.Y.  Ankara Demirspor, Bursaspor maçları gibi.. Arada bazı kazalar oldu, Altınordu maçı gibi..  Futbol bu doğaldır, üç ihtimalli bir oyun, yendim dediğin yerde yenilebiliyorsun da. Tam galip geldim diyorsun, son dakikalarda bir gol yiyorsun ve maç berabere bitiyor.

Futbolun güzelliği ve çekiciliği de burada herhalde.  Afyonspor geçen hafta Ankara Demirspor'u 3-0 yenerek ligde kalmak için dev bir adım atmıştı, bu hafta da garantilemek istiyordu. Bir zamanların Süper Lig takımı, Şampiyonlar Ligi'nde oynamış, Anadolu'ya Trabzon’dan sonra Süper Lig şampiyonluğu getirmiş,  Bursaspor'u evinde bir önceki tarifeye uygun şekilde plakasını da takarak 3-0 mağlup etti ve ben artık rahatım dedi.

Alttaki takımlara kümede kalma mücadelesini geri kalan zamanda siz verin dedi, onlar da; Yeni Nazillispor, Zonguldak Kömürspor. Bakalım son 2 hafta ne gösterecek? Afyonspor,  bu hafta evinde grupta şampiyonluk mücadelesi vermiş olan Bucaspor ile karşı karşıya gelecek. Taraftarlarımız Zafer Stadyumu’ muzu tıklım tıklım doldurarak, onur mücadelesi vermiş olan bu genç oyuncularımızı avuçlarını patlatırcasına alkışlasınlar, alkışlayalım. Hakikaten takdire değer, birçok takıma örnek gösterilecek bir mücadele örneği gösterdiler. Teknik ekibimiz de önceki teknik ekipler de üzerlerine düşeni yaptılar, hepsine teşekkür ediyoruz.

Şu anda teknik ekibi oluşturan Hasan Erkin Şimşir hoca ve ekibine de çok teşekkür ediyoruz. Hasan Erkin hoca, oyunculara babacan bir tavırla yol gösterici olarak yaklaştı, onlarla güzel diyaloglar kurdu ve bu da istenilen başarıyı getirdi. Bu sezon için hedefimizi tamamladık artık Afyonspor’u layık olduğu yerlere taşımanın zamanı.

Önümüzdeki sezon bütün imkanları seferber ederek şampiyonluğa oynamalı ve ilk hedef olarak TFF 1. Lig'e yükselmeliyiz, Zafer'in baş şehri Afyonkarahisar bunu hak ediyor. Spor şehri, spor turizmi iddiasında bulunan Afyonkarahisar mutlaka üst liglerde olmalı, nihai hedef olarak da Süper Lig asıl ulaşılması gereken hedef olarak görülmelidir.

Şehrimizde salon sporları da canlandırılmalı özellikle hemşehrilerimizin, gençlerimizin çocuklarımızın çok ilgi gösterdiği basketbol tekrar canlandırılmalıdır. Türkiye Basketbol Federasyonu ile gerekli görüşmeler yapılarak, önümüzdeki sezon  2.Ligden tekrar basketbol takımımız oynatılmalı ve hemşehrilerimiz basketbol şöleni için spor salonuna çekilmelidir.  Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek..

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu
[email protected]