Afyonspor’da bu sene işler çok yolunda gitmiyor. Sıkıntılar çok, çözülmeye çalışılıyor, yeni teknik heyet geçen hafta iş başı yaptı,  Ankaraspor deplasmanından da puanla döndüler. İyi bir başlangıç açıkçası inşallah galibiyetlerle devam edilir. A takımdan ziyade U 19 takımına değineceğim bu yazıda. Genç takımımızda pırıl pırıl oyuncular var, zor şartlarda oynuyorlar, deplasman çok büyük bir sıkıntı. Her deplasman araç krizi yaşanıyor. Bir maç Düzağaç Belediyesi araç sağlıyor bir maç İscehisar Belediyesi. Sıradaki deplasmanda bakalım araç nereden temin edilecek?

Mersin deplasman hadisesi Afyon Haber’de de yer aldı. Mevzuyu ben de çok iyi biliyorum. Sokakta kalma hadisesi yok, Mersin Milletvekilinin kalınacak yer konusunda yardımcı olduğu doğru. O da şundan dolayı kaynaklanıyor. U19 takımına konaklama ve yemek giderleri için 10.000 TL tahsis ediliyor. Bu miktarlara, 20-25 kişinin konaklaması  ve yemek giderlerinin  karşılanması mümkün değil. Kalınabilecek yerler de bir takıma yakışacak yerler değil üçüncü dördüncü sınıf oteller. Kişi başı 500 TL ye konaklama ve yemek, kahvaltı dahil kalınabilecek yer, bu bahsettiğimiz yerlerde bile günümüz şartlarında mümkün değil.

Mersin deplasmanından  gençlerimiz galibiyetle döndüler. Çocuklarımıza ve teknik heyete bu sıkıntıları yaşatmamak gerekir. Onlar bizim geleceğimiz. Tahsisatın artırılması ve araç probleminin sürekli olarak çözülmesi gerekir. Bir firmayla anlaşıp, düzenli olarak o firmanın götürmesi gerekir. Diğer yandan iş adamları  bir deplasmanın seyahat ve konaklama giderleri için sırayla sponsor olabilirler. Maddi güçlerinden bir şey kaybedeceklerini zannetmiyorum. Çerez parasıdır onlar için.

Afyonspor A Takımı ile ilgili de tarafımıza çok fazla iddia ve şikayetler  geliyor. Futbolcuların ve eski teknik heyetin aylarca kulüpten para alamadığı, bazı oyuncuların alacakları için  Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdukları bize gelen bilgiler arasında. Futbolcuların ve teknik heyetin, çalışanların ücretleri ödenmeli. Bu konu ciddi sıkıntılar doğurur, transfer yasağı gelir, başka cezalar da takip edebilir. Yönetimin bu işlere ivedilikle bir çözüm bulması gerekir. Parasını ödemeyeceğiniz bir oyuncuyu transfer etmek de anlamsız. Transfer etmişseniz ve kadronuzda ise bu oyuncuların ücretlerini geciktirmeden ödemeniz gerekiyor hakeza diğer çalışanların da. Maddi sıkıntılar vardır yok değildir lakin bu sorunları çözmek de yönetimin görevi. Afyonkarahisar halkı çok muzdarip. Basketbol voleybol takımlarımız kapandı sıra futbol takımında mı diyorlar. Afyonspor’a sahip çıkmak sadece yönetimin değil bütün bir şehrin görevi. Şehrimizin önde gelenleri, söz sahipleri de özelilkle  iş insanlarını bu konuda harekete geçirmeliler. Kendi hallerine bir şeyler yapmıyorlar en azından belki telkinlerle iş yaparlar, destek olurlar..

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]