Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından Bolu Aladağlar’da yaz izci kampı düzenlendi.

 

Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü de, 1 Ocakbaşı, 1 Yaz Kapçılığı 6 Ltk olmak üzere 8 kursiyer ve 6 kişilik ergin izci ekibi ile kulüp kampı yaparak Aladağlar'daki bu etkinliğe iştirak etti.

 

23-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Bolu Aladağlar Başalan Yaylası’ndaki Türkiye İzcilik Federasyonu Tevfik Rüştü Günday Kamp ve Eğitim Merkezi’nde büyük buluşma olarak adlandırılan programa, Türkiye genelindeki 42 il 60 kulüpten bin 400 izci iştirak etti.

 

İzciler alanında uzman eğitmenler eşliğinde Okçuluk, Teknik İz Parkuru, Pusula Eğitimi, Ateş ve Ocak Çeşitleri, Doğa Yürüyüşleri, Kano, Tesis Hazırlama, Sağlıklı Beslenme, Değerler Eğitimi… gibi bir çok alanda eğitim gördüler.

 

Kulüp, mahalli ve milli olmak üzere 3 statüde kamplar gerçekleştirildi. Mahalli ve milli kampa katılan tecrübeli izciler kendi yemeklerini pişirerek arkadaşlarıyla paylaşma duygusunun en üst noktasını yaşadılar.

 

30 Temmuz Cuma akşamı Doç. Dr. Fatih Koca ve Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin vermiş olduğu konserle izciler büyük bir coşku yaşadı.

 

1 hafta boyunca doğayla iç içe olan izcilerin mutluluk ve sevinçleri görülmeye değerdi.

 

Zinde Gençlik yönetim kurulu başkanı, üyeleri ve çok sayıda davetlilerin de ziyaret ettiği kamp, coşku ve muhabbetle tamamlandı.