Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatları doğrultusunda, 6-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe Orhangazi Parkında ilk defa yapılacak olan "Afyonkarahisar Tanıtım Günleri" İstanbulda Afyonkarahisar için düzenlenen en büyük tanıtım organizasyonu olacak.

 

Afyonkarahisar Marmara Dernekler Federasyonu ve Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde imzalanan protokol gereği Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın katkıları ile 6-10 Eylül tarihlerinde İstanbul-Maltepe sahil alanında düzenlenecek ve toplam iki milyon kişinin katılması beklenen dev organizasyona ilçemizi tanıtmak için Sandıklı Belediyemizde katılarak gereken desteği verecek.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl; "Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu öncülüğünde düzenlenecek olan "Afyonkarahisar Tanıtım Günleri" İstanbulda yapılacak olan en büyük Afyonkarahisar etkinliği olacak. Afyonkarahisar'ın en büyük ilçesi olmamız hasebiyle Sandıklı İlçesi olarak elimizi taşın altına koymaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Sandıklımızın tarihi, coğrafi, ekonomik, kültürel, yer altı ve yerüstü zenginliklerini ile turizm, termal ve kaplıca alanında Sandıklımızın ve Afyonkarahisarımızın adını duyurmak ayrıca bu büyük organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bağlamda başta projenin mimarı bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Afyonkarahisar Marmara Dernekler Federasyonuna, Afyonkarahisar Valiliğimize, Afyonkarahisar Belediyesine, Afyon Kocatepe Üniversitesine, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar odalarına, etkinliğe istişare eden ismini sayamadığım diğer paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

 

"Afyonkarahisar Tanıtım Günleri" kapsamında Sunuculuğunu Behzat Uygur'un yapacağı etkinliklerde; 6 Eylülde Ferda Anıl Yarkın, Tayfun, 7 Eylül Ferhat Göçer, 8 Eylül Simge Sayın, 9 Eylül Özgün, 10 Eylülde ise sanatçı Kutsi sahne alacak. Dört gün sürecek etkinliklerde İstanbulda Afyonkarahisar rüzgarı esecek.