Afyon Doğa Koleji Görsel sanatlar öğretmeni Erkan MORCA eşliğinde 6. Sınıf öğrencisi Bayındır Turan ARI, 8. Sınıf  öğrencisi Reyyan FİDAN ve 11. Sınıf öğrencisi  Deniz IŞIK yaklaşık 1. dönemde ortaya koydukları toplamda 29 eseri 3 Haziran 2018 saat 12.00 de Park Afyonkarahisar  AVM' de  “YENİ ARAYIŞLAR” isimli  Karma Resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergide çizimleri yer alan Bayındır, Reyyan ve Deniz öğrencilerimizin aynı zamanda  bir çok Kültür Sanat ve Edebiyat  dergilerinde de çizerlik yapmaktadırlar.

 



 

“ÇİZİMLERİMİZ ANİME KAREKTER İÇERİYOR”

 

Görsel sanatlar öğretmeni Erkan MORCA, gerçekleştirilen sergi hakkında yaptığı açklamada “Sergimizde 3 öğrencimizin 29 çizimi yer almakta, her biri bir dönem içerisinde bu 29 adet çizimi gerçekleştirdiler ve genelde öğrencilerimiz anime karakterler çizmekte” dedi. Resim sergisin ilk kez halkla açık olarak gerçekeştirildiğinin dikkatini çeken MORCA,” Resim sergilerimizin bundan sonraki dönemlerde de düzenli ve hızlı bir şekilde halkımızın beğenisine sunmak olacaktır.” 

 



 

“KADIN ANOTOMİSİNE DAHA ÇOK ÖNEM VERİYORUM”

 

Resim sergisinin ev sahiplerinden bir tanesi olan öğrencilerden Deniz Işık ise “çizimlerle küçük yaştan beri ilgileniyordum. 3 yaşımdan itibaren bende yetenek olduğunu keşfedilmiş.. Güzel sanatları birincilikle kazandım ama gitmedim. Yinede çizimlerime devam ediyorum  her çizimi yapabiliyorum fakat ağırlık olarak kadın anatomisi üzerinde durmayı tercih ediyorum. Resim ruhun gidasısır” dedi.

 



 

“KENDİMİ ÖZGÜR HİSSEDİYORUM” 

 

Serginin diğer ev sahiplerinden Reyhan Fidan ve Bayındır Turan Arı ise, “ kendi yaptığımız işten memnunuz. Ressam olmak çok güzel bir duygu istediğimiz ve içimizdekileri kağıda aktarabiliyoruz bu nedenle kendimizi özgür hissediyoruz.

 

Reyhan Fidan ise tavsiyesinde  şu sölzere yer verdi “ Eğer çizmeyi seviyorlarsa en ufak bir şeyden başarısızlıktan asla pes etmesinler defalarca denesinler. Üzerine gitsinler. Kendi ruhunuzu yaşatıyorsunuz her çizim başka bir dünya benim için  8. Sınıf öğrencisi Reyhan Fidan , bu vesile ilede bu anlamlı günde bizi halkla buluşturan Doğa Koleji kurumumuza öğretmenimize ve her anlamda destek olan aileme teşekkür ederim.  Anneme babam kardeşim ilham kaynagım “ diyerek sözlerini tamamladı 

 

Ayrıca sergiyi ziyaret eden çocuklarımızada resim yaptırılıp yetenekleri değerlendirilmiştir.



 

Erkan MORCA kimdir? 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. 2014'te Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimini tamamladı. 2007'de ilk kişisel sergisini açtı. 5 kişisel sergi açan Sanatçı, 18 Karma Sergiye katıldı. 11 Uluslararası sergide yer aldı. 2014'te Afyon Doğa Koleji'nde görsel sanatlar öğretmeni olarak göreve başlayan MORCA, halen görevini sürdürmektedir. “Sinada”, “Simas”,” Söylenti”, “Telmih”, “Erek”, “Kadran”, “Artemis”, Kültür, Sanat ve Edebiyat dergilerinde Sanat üzerine yazıları yayınlanmaktadır ve aynı zamanda “Sinada”, “Telmih”, “Söylenti”, “Porsuk” ve “Artemis” dergilerinin çizerliğini yapmaktadır. MORCA halen ulusal etkinliklerle sanat yaşamına devam etmektedir.